Huawei MatePad má čtyři reproduktory, 10palcový displej a podporuje M-Pen

3
Huawei MatePad má čtyři reproduktory, 10palcový displej a podporuje M-Pen
Fotografie: huawei.com
  • Nový tablet míří do střední třídy a na 10,4palcovém displeji pracuje s jemným rozlišením
  • Pohání jej procesor Kirin 810 spjatý se 4/6GB RAM
  • Existovat bude i varianta s podporou sítí LTE

Pytel s novinkami Huawei se v posledních hodinách roztrhl. Ačkoliv nevíme, zda se jich v našich končinách vůbec dočkáme, postupně si je představujeme. Již jsme měli tu čest s velmi dobře vybaveným duem nova 7 Pro a nova 7, následně se střední třídou Huawei nova 7 SE. Nyní přichází řada na Huawei MatePad, který by mohl být považován za jakousi odlehčenou verzi MatePadu Pro a byl představen skrze oficiální webové stránky výrobce.

Huawei MatePad

Na první pohled je patrné, že jde o moderní tablet. Rámečky kolem displeje jsou na poměry tabletů velmi tenké. Úhlopříčka IPS panelu se zastavila na 10,4 palcích, rozlišení pak na 2 000 × 1 200 pixelech. Vizuální zážitek jistě krásně doprovodí i čtveřice reproduktorů, které najdete rozmístěné po těle zařízení. Pod kapotou je nastěhovaný veskrze průměrný Kirin 810, kterému pomáhá 4/6GB operační paměť. Menší hodnota se pojí se 64GB interní pamětí, větší poté se 128 GB interního úložiště. Naštěstí nechybí slot pro až 512GB paměťovou kartu typu micro SD. V případě systému hovoříme o Androidu 10 s nadstavbou EMUI 10.1. Na Google služby rovnou zapomeňte.

Huawei MatePad

Prostředí je připraveno i na ovládání chytrým perem M-Pen. To se bohužel nebude dodávat společně s tabletem a případný zájemce si jej bude muset dokoupit zvlášť. Na zadní straně najdete základní 8megapixelový fotoaparát, kterému na opačné straně sekunduje čelní kolega se shodným rozlišením. Tabletu nechybí základní konektivita v čele s Wi-Fi ac, Bluetooth 5.1 a USB-C. Dražší varianta bude disponovat podporou mobilních dat v sítích LTE.

Nový tablet Huawei MatePad se začne 26. dubna prodávat na čínském trhu. Cena za základní Wi-Fi verzi se bude v přepočtu pohybovat kolem 8 tisíc korun s daní. Na opačném konci bude 128GB verze s LTE, jejíž cena by se mohla vyšplhat takřka k 11 tisícům s daní.

Huawei MatePad

Technické parametry Huawei MatePad LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce245,2 × 155 × 7,4 mm, 450 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,4" (2 000 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 810, CPU: 2×2,27 GHz + 6×1,9 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 10
Akumulátor7 250 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2020, 9 999 Kč
Diskuze ke článku
Petr
Na Google služby zapomeňte a v tabulce navigace, kolonka navigace Google Mapy.... 😀 😀 😀
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Pokud bez googlu a clovek to tam bude muset nejak podivne stahovat, tak 4 litry max a i s tim perem ..... to je ostatne jedine zajimave, pokud to bude fungovat jak Spen na malovani. Jinak v roce 2020 bych cekal wifi ax jako standard a ne ac .....
Verva
Už jsem si předobjednal samsung tab s6 lite. Cena se moc neliší a má to Google play 😀 bez obchod Google play jak napsal můj jmenovec tak je takové zařízení na nic a pstahovat přes ty náhradní obchody je dost omezené a je o třeba týden co jeden velký měl velký únik dat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze