Huawei MateBook X oficiálně: tenké tělo a na tlak citlivý touchpad à la MacBook Air

Huawei MateBook X oficiálně: tenké tělo a na tlak citlivý touchpad à la MacBook Air
Fotografie: Huawei.com
  • Huawei představil nový notebook s označením MateBook X
  • Tentokrát láká na extrémně tenké tělo a touchpad citlivý na tlak
  • K dostání bude pouze s 512GB pamětí, na výběr budou i různě výkonné procesory

Huawei to s notebooky myslí zcela vážně a inspiraci MacBooky rozhodně nezapře. To však není na škodu, konkurenční prostředí je většinou výhodou pro zájemce. Pokud se vám líbí MacBook Air, ale oceníte spíše Windows, nabízí se nový MateBook X, který se zanedlouho začne prodávat. Zatím pouze v Číně, časem se však můžeme dočkat i u nás, i zde totiž Huawei notebooky prodává.

Notebook je tenký pouhých 13,6 mm a váží jen 1 kg. Designová linka kopíruje již známý MateBook X Pro, to ovšem nebereme jako negativum. Potěší více barevných variant, konkrétně Emerald Green, Space Grey, Mystic Silver Rose. Zvláště zelená vypadá velmi nápaditě a neotřele.

Huawei MateBook X

Displej má 13 palců a rozlišení 3 000 × 2 000 pixelů, oceňujeme také maximální jas 400 nitů. Zabírá 90 % přední strany a Huawei se, jako již tradičně, nepovedlo vměstnat kameru nad něj. Opět se tak nachází ve vyskakovacím tlačítku na klávesnici a ač je toto umístění efektní, praktické už méně – především kvůli nelichotivému úhlu, ze kterého vás kamera zabírá.

Na výběr budou dva procesory – Intel Core i5-10210U, nebo Core i7-10510U. U i5 bude možné vybírat mezi 8 a 16GB RAM, u všech variant (i té nejvýkonnější) bude standardem SSD PCIe NVMe s kapacitou 512 GB. Jiné úložiště prozatím k dispozici nebude. Kapacita baterie oproti modelu Pro klesla z 56 na 42 Wh.

Huawei MateBook X

Pokud potřebujete USB-A, MateBook X pro vás nebude vhodný, na těle totiž naleznete jen dvojici USB-C, skrze které se notebook i nabíjí. Tedy stejně jako v případě MacBooku Air, případně základního MacBooku Pro. Klávesnice je na první pohled identická, změn však doznal touchpad, který je nově citlivý na tlak (přítlak), podobně jako MacBooky.

Základní varianta nového MateBooku X (8GB RAM a 512 GB SSD, procesor Intel Core i5-10210U) vyjde na 1 150 USD, tedy asi 31 tisíc korun včetně DPH. Nejvýkonnější variantu bude možné pořídit za bezmála 39 tisíc korun včetně DPH. Do prodeje se novinka dostane již 24. září, u nás bychom se mohli dočkat ještě před Vánocemi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze