Huawei Mate X2 se vydá cestou Samsungu. Displej bude skládat dovnitř

7× aktualizováno
Huawei Mate X2 se vydá cestou Samsungu. Displej bude skládat dovnitř
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Nasazen bude procesor Kirin 9000
  • Potěší podpora velmi rychlého nabíjení
  • Dočkáme se mnoha fotoaparátů a podpory sítí 5G
  • Premiéra proběhne 22. února

Aktualizováno 18. 2. 2021

Zatímco před zhruba dvěma týdny jsme se dozvěděli, že Huawei svůj další skládací telefon představí 22. února, dnes došlo skrze weibo.cn k úniku plakátu, na kterém je vyobrazen Huawei Mate X2 z profilu. Co je podstatné? Je definitivně potvrzeno, že se Huawei vydá cestou Samsungu a jeho displej se bude ohýbat dovnitř.

Huawei Mate X2 bude ohýbat displej uvnitř

Aktualizováno 3. 2. 2021

Nový skládací telefon klepe na dveře. Huawei na weibo.com oznámil, že k představení modelu Mate X2 dojde již 22. února. Prozatím více informací výrobce neoznámil, a tak je nutné se spoléhat na dřívější spekulace. Očekává se zhruba 8palcový displej, který se bude ohýbat dovnitř, a procesor Kirin 9000.

Huawei Mate X2

Aktualizováno 21. 1. 2021

O skládacím Huawei Mate X2 se spekuluje již téměř rok a stále jsme se jej nedočkali. Nově však skrze weibo.com uniklo několik klíčových specifikací. Opět se potvrzuje konstrukce ve stylu Samsungu, tedy velký 8,01palcový displej uvnitř s rozlišením 2 480 × 2 200 pixelů a menší displej s 6,46palcovou úhlopříčkou a rozlišením 2 700 × 1160 pixelů zvenku. V útrobách má být připraven nový procesor Kirin 9000 a baterie s kapacitou 4 400 mAh + podporou 66W nabíjení. Selfie fotoaparát by měl disponovat 16 megapixely, zatímco na zadní straně bude připravena sestava fotoaparátů s 50, 16, 12 a 8 megapixely. Teleobjektiv by měl zvládat 10násobné optické přiblížení. Rozměry nového skládací zařízení Huawei mají být 161,8 × 145,8 × 8,2 mm a hmotnost se zastaví na 295 gramech.

Aktualizováno 23. 11. 2020

Certifikační úřad TENAA (jak upozornil server 91mobiles.com) schválil model Huawei Mate X2, což znamená, že se pravděpodobně velmi brzy dočkáme oficiálního představení. Ohebná novinka od čínského výrobce by měla nabídnout 8" obrazovku, nově se však bude ohýbat dovnitř, podobně jako Galaxy Fold od Samsungu. Na vnější straně najdeme 4,5" zobrazovací panel a o výkon se údajně postará procesor Kirin 9000. Samozřejmostí má být rovněž podpora 66W nabíjení.

Aktualizováno 11. 11. 2020

91mobiles.com uvádí, že dle certifikačního úřadu 3C bude Huawei Mate X2, název je stále spíše pracovní, podporovat 66W nabíjení. Pokud se informace potvrdí, půjde o 20% nárůst rychlosti nabíjení oproti současnému Mate Xs.

Huawei Mate X2

Aktualizováno 1. 10. 2020

Srpnové spekulace o tom, že by se měl budoucí skládací telefon od Huawei inspirovat Samsungem, se dále potvrzují. Nyní se můžeme podívat na pravděpodobné rendery od nl.letsgodigital.org. Na nich můžeme vidět velký vnitřní displej a vnější displej na celém „jednom křídle“ s podlouhlým výřezem pro jeden, či dva čelní fotoaparáty. Dojde i na výrazný modul s hlavními fotoaparáty.

Huawei Mate X2

Aktualizováno 10. 8. 2020

Po půl roce se opět objevují velmi podobné informace o skládacím Huawei Mate X2. Dle Rosse Younga bude zařízení nabízet maximálně 8,03palcový displej, v tomto tedy změna nebude. Huawei však zřejmě skutečně nasadí ohnutí displeje směrem dovnitř ve stylu Samsungu a pravděpodobně sekundární displej z vnější strany. Uvádí se, že panely bude Huawei odebírat od BOE a Samsungu. Pokud však čekáte pokročilé UTG (Ultra Thin Glass) displeje, bohužel. Čínský výrobce zvolí technologii CPI (bezbarvý polyimid).


Původní informace ze 3. 2. 2020

Server 91mobiles.com přinesl nákresy chystaného Huawei Mate X2, které byly formou patentu podány k Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví. Díky nim máme možnost nahlédnout na design skládacího modelu. V roce 2020 se Huawei zřejmě rozhodne pro opačný směr skládání. Hlavní velký displej by se tedy ohnul a zařízení se zmenšilo. Dostane se také na postranní lištu, ve které mají být hlavní i čelní fotoaparáty, přičemž by se zde měl objevit i sekundární displej pro notifikace.

Huawei Mate X2

Do postranního pruhu by alespoň dle současných nákresů měl být integrován stylus, respektive jeho domovské místo. Huawei by tak svou novinkou mohl částečně konkurovat řadě Galaxy Note od Samsungu. Další informace prozatím nejsou známé, ale můžeme předpokládat, že výrobce nasadí Kirin 990 s podporou 5G. K představení Mate X2 by mělo dojít pravděpodobně až na podzim. Mnohem dříve bychom se měli dočkat inovovaného Mate Xs, ten by se mohl představit už na MWC 2020.

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Takže až letos na podzim huawei představí svůj první skládací telefon? A do výroby nakonec někdy půjde nebo to zůstane jen na papíře jako ten huawei X? A fakt mě pobavila informace o Xs:o) Oni už fakt neví, co by ... tak bezbřehé opičení se po applu i v oblasti číslování telefonů je už fakt smutné ..... nejdřív to bylo vtipné, teď je to už fakt trapné ..... a co se týče toho, že mate X je pro prezentační účely, byť tvrdí něco jiného, ale ve skutečnosti se dokonce v číně rozjela pátrací akce po těch 200 000 zákaznících, co si mate X koupilo, čili aby se našel aspoň jediný uživatel, co dostal mate X jinak, než jako promo youtuber, aby tomu udělal reklamu ..... člověk by řekl, že huawei tohle zapotřebí nemá, ale asi má .... a vlastně s tristním názvem Xs, to dává i smysl, že jejich PR dělá hodně špatně vycvičená opice. Ale třeba se někdy svět toho X2 dočká, protože jak jinak, než displej otvíraný dovnitř. A jen si vzpomínám na ty články, kde se prý nějaký neznámý čínský model telefonu vyprodal za 4 vteřiny .... u takových článků jsem se za bříško popadal, stejně jako u 200k prodaných mate X, když doposud nenašli mezi lidma ani jeden:o)))
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Fakt me fascinuje, ze se nikdo nezabyva tim, ze mate x byl po celou dobu pouze hoax a byl urcen pouze pro novinare! Vsichni to vime, tak proc se pise o nejake X2 jako nastupci neceho, co neexistuje. X2 bude PRVNI ohebny telefon od huawei. Uz jenom neexistence jakekoliv recenze z uzivani nebo youtuberu, kteri telefony testuji (namatkou jerryrigeverything), je dostatecny duvod neverit tomu, ze by byl dostupny. V CR se taky jakoze prodaval, ale ve skutecnosti i pres domnelou skladovost a moznost objednani a zaplaceni, "naaahodou" zrovna vyprodal, tak vratili penize. Je to az smesne, ze takovou kachnu je mozne v dnesni dobe tak dlouho zivit ....
Martin Zálešák
Martin Zálešák
Čím více aktualizováno, tím více adisas

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze