Huawei Ascend Mate 2 4G: čínský obřík podruhé s LTE

4

Podle předpokladů představil čínský Huawei na právě probíhajícím veletrhu CES 2014 druhou generaci svého tabletofonu Ascend Mate. Tomu kromě dvojky do názvu přibylo i 4G, což značí, že novinka podporuje i rychlý mobilní internet přes CAT4 LTE. Kromě toho přináší vyšší výkon než jeho předchůdce.

Konstrukce nového Ascend Mate 2 4G se podobá loňskému modelu. Je však mírně zaoblenější a tělo je také tenčí. Z loňských 9,9 milimetrů se dostal na 9,5 milimetrů. I u druhé generace zůstává zachován 6,1palcový IPS displej s rozlišením 1 280 × 720 pixelů, který kryje odolné sklo Gorilla Glass.

Uvnitř tabletofonu pak naleznete nespecifikovaný čtyřjádrový procesor, který je taktovaný na 1,6 GHz, a který doplňují 2 GB RAM. Interní paměť má pak kapacitu 16 GB, ale nechybí ani slot na microSD kartu, které jsou podporovány až do velikosti 32 GB.

Zadní strana tabletofonu je osazena fotoaparátem s 13 Mpx a clonovým číslem f/2.0 a přisvětlovací LED diodou, který zvládá natáčet i video v rozlišení 1920 × 1080 pixelů (FullHD). To, co však stojí mnohem více za zmínku, je přední fotoaparát s málo nevídaným rozlišení 5 Mpx, který se může pochlubit širokým úhlem záběru pro zachycení větší části scény. Jeho použití pro tvorbu působivých autoportrétů navíc doplňují funkce vertikálního panoramatu a automatická retuš obličeje.

Další novinkou jsou rychlá mobilní data CAT4 LTE s maximální rychlostí stahování 150 Mb/s, díky čemuž stáhnete filmy běhen pár minut a pracovní dokumenty nahrajete za zlomek doby než, na co jste zvyklí. Mezi dalšími možnostmi připojení nechybí ani Wi-Fi a Bluetooth 4.0. O napájení tabletofonu se stará integrovaná baterie s kapacitou 4050 mAh. Výrobce navíc vybavil Ascend Mate 2 4G technologií úspory energie, která dokáže prodloužit výdrž telefonu o více než 30 procent.

Ovládání je upravené pro jednu ruku

Huawei Ascend Mate 2 4G běží na Androidu 4.3 Jelly Bean, který však výrobce, jak je jeho zvykem, doplnil o vlastní nadstavbu Emotion UI 2.0. Ta obsahuje i režim „jedné ruky", která usnadňuje ovládání i takto velkého přístroje i jednou rukou. Funkce plovoucích oken umožňuje multitasking a nabízí současný přístup k poznámkám, zprávám, kalendáři a kalkulačce. Rozhraní je možné navíc snadno upravit podle potřeb konkrétního uživatele. Funkce Gloves Mode navíc zajišťuje funkčnost při použití rukavic a Driving Mode zase aktivuje hlasitý odposlech při řízení.

Telefon je možné dovybavit Bluetooth sluchátky, stylovým krytem nebo barevnou přídavnou externí baterií. Na čínském trhu by se měl Huawei Ascend Mate 2 4G prodávat už na konci prvního čtvrtletí za dosud nespecifikovanou cenu. Kdy se dostane do Evropy, však není v tuto chvíli jasné.

Technické parametry Huawei Ascend Mate 2 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce161 × 84,7 × 9,5 mm, 202 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,1" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor4 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, ?
Diskuze ke článku
lte
Bude mobil podporovat vsechny frekvence LTE pro pouziti v Cesku? Je podpora LTE integrovana v SoC nebo je pouzit samostatny cip s LTE modemem. Dosud totiz Huawei SoC podporu LTE nemely.
lte
Bude mobil podporovat vsechny frekvence LTE pro pouziti v Cesku? Je podpora LTE integrovana v SoC nebo je pouzit samostatny cip s LTE modemem. Dosud totiz Huawei SoC podporu LTE nemely.
mumo
procesorem by měl být prý snapdragon 400
michy
čtyřjádrový Qualcomm MSM8928 1,6 GHz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze