Na CES 2014 jsme vyzkoušeli nový Huawei Ascend Mate 2 4G (video)

5

Na veletrhu CES v Las Vegas jsme vyzkoušeli nový Mate 2 4G, který zde Huawei představilo. Jedná se o mírně vylepšenou verzi současného modelu Mate, do které výrobce přidal některé užitečné maličkosti a o něco zmenšil rozměry. Podívejte se na naše video, živé fotografie a přečtěte si první dojmy z novinky.

Vylepšení jsou pouze mírná a Mate 2 4G je spíše menší evolucí původního modelu, to ale nemusí být nutně na škodu. Displej, kterému zůstalo "jen" HD rozlišení je jinak povedený, díky IPS technologii nabízí dobré pozorovací úhly i věrné barvy, rastr nijak rušivý není a v případě příznivé ceny by nemělo být nižší rozlišení na závadu. Design zůstal podobný, konstrukce rovněž. Zpracování je na jedničku, přístroj působí elegantně a Huawei zde odvedlo dobrou práci. Mírně se oproti současné generaci zmenšily rozměry, ale v praxi si toho nevšimnete. Spíše bych ocenil snížení hmotnosti, 202 gramů už je hodně. Díky zaobleným zádům a oblým hranám padne telefon dobře do ruky, ale samozřejmě musíte počítat s obřími rozměry.

TIP! Huawei Ascend Mate 2 4G: čínský obřík podruhé s LTE

Huawei Ascend Mate 2 4G

Z novinek, které mě zaujaly, a které se budou hodit, musím zmínit možnost snímat panoramatické snímky také přední kamerou. Můžete vyfotit sebe a ukázat zároveň i okolí, což je při tzv. "selfies" často problém. Funkci jsme vyzkoušeli a funguje dobře. Užitečnou novinkou je i takzvané reverzní nabíjení. Mate 2 4G totiž umí nabít jiné telefony a může sloužit jako přenosná baterie. Na telefonu běží Android 4.3 s prostředím Emotion UI 2.0, které již známe, pár novinek, jako například obrazovka se správou telefonu, se zde ale přeci jen nalézá. Uvidíme ale, jak bude prostředí vypadat při uvedení na trh.

Huawei Ascend Mate 2 4G – první pohled z CES 2014

K telefonu se budou dodávat také pouzdra v různých barvách. Jedno standardní, druhé s průhledem na displej, ve kterém se ukazují hodiny nebo notifikace. Funguje to poměrně dobře, i když hodiny by mohly být zřetelnější. Telefon se do prodeje dostane až na jaře, cena zatím nebyla stanovena, vzhledem k absenci FullHD displeje a podobné výbavě jako u předchůdce by se ale cenovka mohla pohybovat kolem 10 tisíc Kč.

Technické parametry Huawei Ascend Mate 2 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce161 × 84,7 × 9,5 mm, 202 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,1" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor4 050 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, ?
Diskuze ke článku
jarda
A co nokia, ma neco noveho? A co Lenovo, ten se slusne rozjel. Bude i u nas oficialne?
Pedes
Lenovo nevypadá špatně. Pokud jde o recenzovaný Mate, pak výhodou pro dataře je jiste podpora LTE, je také fajn, že Huawei svůj model trochu zmenšil. Fotky vypadají zajímavě, výhodou je zapuštěná čočka objektivu a hlavně maxi baterie navíc s funkcí dobíjení jiného zařízení. Ta pouzdra jsou také zajímavým bonusem.
jarda
Jo.slusne se to s mobilama rozjizdi. Hlavne pristroje cinskych firem.mam nokii 820,ale zvazuji casem zase android.uz je wp8 tak trochu nuda.lenovo rady K,ty jsou slusny.uvidime casem co ceny.:-)huawey se mi nezda,nelibi se mi ten nazev,to je jako zte,hrozny..
lte
Ascend Mate2 bude mít procesor zřejmě Qualcomm MSM8928 Snapdragon 400, nikoliv Huawei Hisilicon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze