Telefony Huawei Ascend Mate 7, P7, Mate 2 a G7 dostanou Android 5.0

23

Zatímco my už netrpělivě čekáme na představení vlajkové lodi Huawei pro tento rok, modelu P8, objevily se informace, jež udělají radost nejednomu majiteli zařízení od tohoto čínského výrobce. Ukázalo se totiž, že Huawei pro některé modely připravuje aktualizaci na Android 5.0 Lollipop.

Ačkoli jsme přibližně v polovině března dostali od českého zastoupení informace o tom, že Huawei Android 5.0 Lollipop nepřipravuje pro žádný ze stávajících modelů, opak je pravdou. Dnes totiž zahraniční servery zaplavily informace o tom, že Android 5.0 Lollipop dorazí na několik modelů. Konkrétně se jedná o Ascend Mate 7, P7, Mate 2 a G7.

Ascend Mate 7, P7, Mate 2 a G7 dostanou Android 5.0 Lollipop

Jako první by přitom měl aktualizaci získat Ascend Mate 7, jenž byl představen v září minulého roku a v současné době běží na Androidu 4.4 KitKat. Následovat by ho měly krátce poté modely Ascend P7 a Ascend Mate 2 – ty by aktualizaci měly obdržet přibližně v červenci letošního roku. Zajímavostí pak může být skutečnost, že telefon Mate 2 bude aktualizován na Lollipop přímo ze staršího Androidu 4.3 Jelly Bean. Telefon Ascend G7, jenž je typickým zástupcem střední třídy pak Android 5.0 Lollipop dostane v září.

Kromě aktualizace na Android 5.0 Lollipop by se na výše jmenovaných přístrojích měla objevit také nová grafická nadstavba Huawei Emotion UI (aka EMUI), která je v současné době ve verzi 3.0.

Asi není třeba dodávat, že Huawei sice není tak rychlý v dodání aktualizace jako konkurenční značky (například HTC, Samsung nebo Motorola), i tak je ale pozitivní, že nakonec aktualizaci přinese i na starší modely.

Zdroje: phonearena.com, digi-wo.com

Diskuze ke článku
Freddie
Ať si to strčej do zadku ty jejich krámy. Po zkušenostech s P7 už nikdy tuto značku. A mimochodem bravo, že dostanou novej systém, u svý Xperie Z3 už android 5 mám
kubco
no snad lolipop nebude na p7 taka sekačka ako je 4.4..
n7610
Ještě že ty Vaše zprávy čtu s rezervou a nevěřil jsem jim.
pavel
A na p6 zapomeli??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze