HTC vykazuje ztrátu přes 63 miliónů dolarů, situace se však lepší

4

Své finanční výsledky zveřejnilo také tchajwanské HTC, které se tradičně potácí ve ztrátě, nicméně postupně se daří situaci zlepšovat. Výrobce si pochvaluje zejména své hlavní produkty, mezi které řadí HTC 10 a virtuální realitu Vive.

HTC

HTC se podařilo v uplynulém čtvrtletí, které skončilo 30. září, zvýšit své tržby na přibližně 701 miliónů dolarů, přičemž v minulém kvartále se jednalo o 597 miliónů dolarů. Vylepšení situace se muselo projevit také ve zmenšení provozní ztráty. Ta aktuálně činí 63,3 miliónů dolarů, zatímco ještě v minulém čtvrtletí šlo o ztrátu 133 miliónů dolarů.

TIP! Recenze HTC 10 – Snaha se vyplatila, patří k nejlepším

CEO společnosti, Cher Wang, je potěšena, jak trh přijal klíčové produkty HTC. Řeč je především o vlajkové lodi HTC 10 a virtuální realitě Vive. Společnost tak získala jistotu, že se vydala správným směrem. Velmi očekávané budou výsledky za poslední čtvrtletí letošního roku, neboť by se do nich měly promítnout nové Pixely od Googlu, které HTC vyrábí. Tchajwanský výrobce by se tak konečně mohl dostat ze ztráty.

Zdroje: androidauthority.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
tom4as
Opravte si titulok.
Petr Kinofilek
Petr Kinofilek
Tak miliard nebo miliónu? Bych chtěl vidět firmu, co by měla ztrátu 63 miliard dolarů za čtvrtletí a ještě by fungovala :)
Lewis
Tak HTC přeju je to nejlepší byl to můj první dotykový telefon a dlouhou dobu se produkty této firmy využíval ale letos sem přešel na Samsung a kromě toho že mi občas něco spadne je ten telefon dokonalý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze