HTC varuje: ve 3. čtvrtletí už budeme v mínusu

58

HTC zveřejnilo své auditované finanční výsledky, které jsme však znali již s předstihem. Zároveň okomentovalo prodeje svého letošního vlajkového modelu HTC One a závěrem dodalo, že třetí čtvrtletí bude velmi složité a rozhodně ne optimistické.

Tržby HTC za druhé čtvrtletí činí v přepočtu 40,8 miliard Kč a čistý zisk se vyšplhal na 839 miliónů Kč. To jsou lepší čísla než v prvním čtvrtletí, což jsme připomínali již začátkem měsíce. Na pozitivním výsledku se výraznou měrou podepsalo HTC One, vlajkový model s pěkným designem a špičkovou výbavou. Ten se prodává zhruba od dubna a dle HTC se těší značné oblibě a pomáhá rozšířit povědomí o značce HTC. Výrobce dodává, že se prodává lépe, než loňské vlajkové modely. Konkrétní čísla však chybí.

Letošní novinky dělají výrobci radost

Již začátkem měsíce jsme vás informovali, že analytici nevěští HTC pro třetí čtvrtletí nic dobrého. Nyní víme, že se zřejmě nemýlili, neboť skeptický pohled na další kvartál má i dokonce i samo HTC. Velmi reálný je dokonce vůbec první pád do záporných čísel v historii, což HTC zdůvodňuje malými finančními rezervami a nákladným zaváděním nových modelů na mnoho trhů. Výrobce proto oznámil, že zřejmě poprvé vykáže provozní ztrátu. Situaci se HTC bude snažit řešit, a to například příchodem nových modelů střední třídy. HTC si hodně slibuje například od nového modelu HTC One mini. Ke stabilizaci by tak mělo dojít snad již ve 4. čtvrtletí tohoto roku, rozhodující však budou předvánoční prodeje.

Zdroje: androidcentral.com, htc.com

Diskuze ke článku
JHZ
JEN AŤ UŽ JDOU KONEČNĚ DO KITEK. NEUMÍ UDĚLAT NIC CO ZÁKAZNÍK POŽADUJE. A TO UŽ ROK A PŮL POŘÁD DOKOLA.
ZÁKAZNÍK POŽADUJE SLOT NA PAMĚŤOVÉ KARTY, A ONI NĚCO VYPRÁVÍ O DROPBOXU. ZÁKAZNÍK CHCE SILNOU BATERII A ONI TAM ZAS DAJÍ MALOU. ZÁKAZNÍK CHCE 5" DISPLAY, A ONI TAM DAJÍ 4.7 A JEŠTĚ S TOHO ZBYDE V REÁLU 4.3 DÍKY ČERNÉMU PRUHU NAHOŘE A DOLE. TLAČÍTKO MENU NENÍ. PŘITOM JE NA NĚJ MÍSTO POD LOGEM HTC. ZAPÍNACI TLAČÍTKO JE TAK BLBĚ UMÍSTĚNÉ, ZE K OŽIVENÍ POTŘEBA DRUHÉ RUKY. PRO STISKNUTÍ TLAČÍTKA ZPĚT JE OPĚT POTŘEBA DRUHÉ RUKY.
BLINKFEED NEJDE ODSTRANIT. A TAK DÁL.
PROČ SE ASI TAK DOBŘE PRODÁVÁ JINÝ VÝROBCE Z JIŽNÍ KOREJE?
Maroš
Oni sa sami dostali do takých problémov, Desire 200 s prehnanou cenou, One Mini s prehnanou cenou a 8 GB nerozšíriteľné o pamäťové karty. Keď sú v takých problémoch tak nech chrlia model za modelom ako Samsung (zaplnil všetky triedy a má peniaze na rozdávanie). Už minulý rok nedokázali urobiť dobrý mobil podľa predstáv (One V - slabý hardware, One S - výborný ale bez pamäťovej karty a One X už priveľmi drahý keď chcem mobil do 260 €). Ani Samsung už nevie urobiť "poriadny mobil": stále rovnaký design, ktorý nemusí lákať všetkých (1 rok so SGS3 sa mi páčili ale keď predstavili S4, stratil som nervy a som sa vykašľal na Samsung, teraz mám Xperiu L, ktorá mi presne vyhovuje a som s ňou spokojný)
Tamarev
Plácáš tady.. One mini s přehnanou cenou za fakt kus kovu ? A 8 GB ?? 16 GB ! iPhone má taky 16 GB a jak je prodávaný. O S4 mini se také dá říci, že je předražený. No jo Sony. Pak vydají update a 1/2 věcí nefunguje a u L to video FPS je k smíchu + šum u videa o foto nemluvě. Stačí si přečíst jisté fórum.
Durus
Podali nadlucky vykon s tym HTC ONE, ale nedali kartu a vnucuju v nom aplikacie ktore maju pristup k celemu mobilu a nedaju sa odstranit. Toto chcu robit az dokym neskrachuju? Sak nech si posluzia... Bud sa podriadia trhu alebo lobistom. Nech si vyberu ktora cesta je pre nich vhodnejsia. Aj s tym ONE mini idu proti muru... Vysrat na ifon ze ma len 16GB a bez slotu... Aplu sa dari, ty si to mozu dovolit. HTC by malo skakat tak ako si zakaznik piska, samsungu sa to vyplatilo, este nech sa zbavia toho hnusneho plastu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze