HTC U Ultra: obří novinka se dvěma displeji

38

Tchajwanské HTC dnes na své tiskové konferenci představilo hned dvě novinky. Nejvýše vybaveným modelem aktuálního portfólia se stává obří U Ultra, které disponuje dvěma displeji na čelní straně, přičemž hlavní má úhlopříčku 5,7 palce. Ve výbavě figuruje například velká paměť nebo výkonný procesor. Vítaná jistě bude i změna vzhledu. Méně už absence důležitého konektoru.

HTC U Ultra

Pokud se na nové HTC U Ultra podíváme, rozhodně musíme říci, že je zde patrná určitě designová proměna. Vlajkovému modelu 10 se rozhodně moc nepodobá a blíží se spíše staršímu HTC One A9. Výrobce zvolil tenkou konstrukci s tloušťkou těsně pod 8 milimetry. Bohužel na to doplatil fotoaparát, který vyčnívá nad okolní povrch. Zadní strana je rovněž jiná. HTC vsadilo na skleněné materiály. Anténní předěly se schovaly na boky a zadní strana tak vypadá velmi dobře. Překvapit vás nesmí 170gramová hmotnost, setkáváme se totiž s pořádným tabletofonem.

Nepřehlédněte: Střílel jsem mimozemšťany s novým HTC Vive. A byla to zábava

HTC U Ultra

Hlavní displej disponuje 5,7palcovou úhlopříčkou a vysokým Quad HD rozlišením. O jeho ochranu se stará sklíčko Corning Gorilla Glass 5. Pokud však sáhnete po prémiové variantě, bude displej chránit safírové sklíčko, které je ještě odolnější. Hlavní displej je doplněn ještě sekundárním panelem v horní partii čelní strany. Oba displeje na sebe zdánlivě přímo navazují, přičemž ten druhý má úhlopříčku 2,05 palce a rozlišení 1 040 × 160 pixelů. Plní doplňkovou funkci a můžete si na něj zobrazit důležitý úkol, kontakt, zástupce či prostý čas. Pokud jste někdy měli co do činění s LG V10 či V20, víte, o čem je řeč.

Čtěte také: HTC U Play: oslní vzhledem, výbavou nikoliv

Novinka bude mířit do pater nejvyšších a přizpůsobila se tomu hardwarová výbava. Ta stojí na čtyřjádrovém procesoru Snapdragon 821 a 4GB operační paměti. Základem je pak 64GB interní paměť, avšak prémiová verze nabídne kromě již zmíněného safírového skla také dvojnásobné úložiště. Každopádně se vždy můžete spolehnout na slot pro paměťovou kartu.

V prostředí potěší nasazení Androidu 7.0 Nougat s nadstavbou HTC Sense. Pod displejem je pak již tradiční čtečka otisků prstů. Nově se v prostředí objeví společník jménem HTC Sense Companion, který vám bude vždy radit, co a jak. Například doporučí vyrazit dříve do práce, pokud jsou nepříznivé dopravní podmínky nebo silně sněží. Vydáte-li se na víkend na výlet, automaticky vybere a doporučí kvalitní restairace v okolí, kde se právě budete nacházet. Postupem času by se měl navíc učit vašim návykům, nicméně o jak užitečnou funkci půjde, se dozvíme až v praxi.

HTC U Ultra

HTC U Ultra dále nabídne 12megaixelový fotoaparát, který výrobce nazývá Ultrapixel 2. Podporuje jej laserové ostření a optická stabilizace obrazu a doplňme, že světelnost činí f/1.8. Nahrávat budete moci kvalitní 4K video se 3D zvukem, a to díky hned čtyřem mikrofonům. Na těle telefonu by se měly nacházet také dva reproduktory. S největší pravděpodobností půjde o řešení ve stylu HTC 10. Hlasitě bude hrát reproduktor nad displejem i na spodní hraně. Nezapomněli jsme ani na čelní fotoaparát, který má překvapivě vyšší rozlišení než fotoaparát hlavní. Svá selfies zaznamenáte až v 16 megapixelech.

Zastavme se u konektorové výbavy, která je nezvykle chudá a budeme si na to zřejmě muset zvyknout. Samozřejmostí je nový USB-C konektor, avšak hudební výstup skrze 3,5mm jack konektor byste hledali marně. Je to velká škoda, neboť žádný pádný důvod k tomu neshledáváme. Novinka se totiž nechlubí ani zvýšenou odolností.

V další výbavě nacházíme kompletní bezdrátovou konektivitu, včetně LTE, NFC, Bluetooth 4.2 a Wi-Fi. Baterie příliš optimismu nebudí, neboť kapacita 3 000 mAh bude zřejmě s ohledem na výkon a dva displeje mizet před očima.

HTC U Ultra bude nabízeno v černé, bílé, růžové a lákavě modré variantě. Dostupná bude novinka od března 2017 za 22 895 Kč. Vylepšená verze se safírovým sklem prozatím svou dostupnost a cenu nezná.

Technické parametry HTC U Ultra

Kompletní specifikace
Konstrukce162,4 × 79,8 × 8 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 5, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:28 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 22 895 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Vlastislav Došek
Vlastislav Došek
Odstranit 3.5mm jack jen proto, že se to nosí? *ebat HTC a *ebat Apple, který to vymyslel!
Zbynek Stekl
Zbynek Stekl
Co mi jen připomíná to umístění zadního fotoaparátu... A ta baterka to k tomu budou dávat powerbanku ke každému balení? HTC si prostě na mobilním trhu už neškrtne.
Jiří Schindler
Jiří Schindler
Je to celkem škoda, vždycky něco zkazí. Chybí jack a větší baterka. Jinak celkem fajn.
Shorty193
Este aj cena je nehorazna... moj prvy smart bol HTC ale ak nieco nezmenia... nikdy viac

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze