HTC U Play: oslní vzhledem, výbavou nikoliv

9

Druhou novinkou tchajwanského HTC je model U Play. Název bychom si mohli například vyložit i tak, že si s námi bude tak trochu zahrávat. Po designové stránce se novinka rozhodně povedla, avšak výbava směřuje spíše jen do střední třídy a nacházíme v ní i značné přešlapy. Chybí 3,5mm jack konektor a kapacita baterie je velmi nepřesvědčivá.

HTC U Play

Vzhled druhého dnes představeného modelu se od HTC U Ultra až tolik neliší. Zejména čelní strana zřejmě začne být pro telefony HTC typická. Líbivě působí zaoblené rysy celého zařízení i malá tloušťka pod 8 milimetrů. Výrobce to také zkouší neotřelými barevnými variantami, které si můžete prohlédnout na obrázcích v tomto článku.

Čtěte také: HTC U Ultra: obří novinka se dvěma displeji

Čelní straně dominuje displej s úhlopříčkou 5,2 palce a Full HD rozlišením. O ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass. Sklíčko po stranách mírně zaoblené a dotváří tak celou designovou myšlenku. Méně již však chválíme za vcelku velké prostory nad a pod displejem. Zejména dole je zdánlivě nevyužitý pruh nad užším tlačítkem, do kterého se schovala čtečka otisků prstů.


HTC U Play

Prostředí obstarává samozřejmě Android, nicméně HTC nám prozatím tají verzi. Každopádně zde bude nové Sense a s modelem U Ultra bude U Play sdílet také asistenta Companion. Ten vám poradí, kam zajít do restaurace, jak se obléci, případně zda nebude lepší vyrazit do práce s předstihem. O běh prostředí se bude starat osmijádrový procesor MediaTek Helio P10. Nejde o žádný vlajkový model a pevně věříme, že to HTC zohlední na výsledné ceně. Větší radost nám již dělá operační paměť o velikosti 3 GB, respektive 4 GB u lepší verze. Pro vaše data bude připraveno 32 GB, respektive 64 GB prostoru. Slot na paměťovou kartu nechybí.

Oba fotoaparáty se tentokrát chlubí 16 megapixely a světelností f/2.0. Jen hlavní však nabízí také optickou stabilizaci obrazu, za což HTC chválíme. S ohledem na spíše průměrný procesor však musíte dát sbohem 4K videům. V této kvalitě HTC U Play nahrávat nezvládá.


HTC U Play

Pozastavit se musíme také nad baterií. Její kapacita 2 500 mAh je totiž jednou z nejnižších hodnot u telefonů s 5,2palcovým displejem a bude velmi důležité sledovat, jak si telefon povede při běžném používání. Nijak dlouhou výdrž však neočekáváme. Chuť si lze spravit u bezdrátové konektivity, kde se dostalo na Wi-Fi, LTE, Bluetooth 4.2 a NFC. Poctivý konektor je na těle telefonu jen jeden. Spodní hrana hostí USB-C. HTC vzalo odstranění jack konektoru opravdu vážně a chybí i na modelu U Play.

HTC U Play bude dostupné v černé, bílé, růžové a modré variantě. Na českém trhu se objeví během března za 13 495 Kč.

Technické parametry HTC U Play 3 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72,9 × 8 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 5, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 4×2 GHz + 4×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-T860 MP2
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:58 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 13 495 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Nick Cave
Za tu cenu bída, ani vzhledem neoslní..
Ojoj
No to je síla. CPU P10 a baterka 2500mAh? To bude tak při lehčím používáni cca 10h v provozu! A cena radši nemluvit. Toto bude největší propadák HTC. Takový Asus zenfone 3 je 200% lepší volba.
Sicarios
14tisic za cpu p10???? Ma rozosmiali :-) za to si človek kúpi aj Samsung s7
A380
Já nevím kluci, ale máte telefon na používání nebo oslňování? To je furt věčné honění parametrů (10 jader, 4K displej, nevím kolik RAM a podobné nesmysly) a dle mého názoru naprosto k ničemu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze