HTC Titan v redakci: první dojmy z obřího Manga

9

Je to mobil? Je to tablet? Ne! Je to HTC Titan! Jeden z prvních smartphonů s novým operačním systémem Windows Phone 7.5 Mango, který nabídne obří dotykový displej o úhlopříčce 4,7 palce. Jaký dojem na nás udělalo toto obří Mango s 1,5GHz procesorem a 8Mpx fotoaparátem?

Definovat hranici mezi telefonem a tabletem je v poslední době velmi obtížné. Prakticky by se však měl telefon vejít pohodlně do kapsy a ovládat jednou rukou. Tablet by pak měl nabídnout co možná nejlepší mobilitu ve spojení s prostorným displejem pro konzumaci obsahu. HTC Titan však se svou úhlopříčkou 4,7" nejde ani ovládat jednou rukou, ani nenabízí maximální možný displej. Vytváří tak novou kategorii zařízení?

Rozhodnutí nechám na Vás, našich čtenářích. My se však pojďme seznámit s novým smartphonem s operačním systémem Windows Phone v nejnovější verzi 7.5 Mango. Tato verze přináší mnohé novinky, některé dosti důležité zejména pro ČR, se kterými se blíže seznámíme v samotné recenzi. Pokud jste nedočkaví, můžete si seznam novinek přečíst v našem článku Mango na stříbrném podnose - dojmy z testování Windows Phone 7.5.

HTC Titan patří mezi největší telefony

Co mne však krom nového OS na HTC Titan zaujalo nejvíce je samozřejmě velikost. Je to prostě obr. Je to skutečný "titán". I přes obří rozměry 130,6 × 70,6 × 9,9 milimetrů si zachoval vcelku rozumnou hmotnost 160 gramů. Do velkého těla se tak mohl vměstnat 4,7 palcový dotykový displej. Sledovat operační systém Windows Phone 7.5 na takto velkém displeji je však opravdu zajímavé. Vypadá to opravdu skvěle a díky výkonnému hardwaru vše běží plynule a svižně, s žádnými prodlevami se nesetkáte. Tedy až na občasné zdržování různými animacemi. Windows Phone je pravděpodobně nejplynulejší operační systém, který dnes ve smartphonech nalezneme.

HTC Titan – videopohled

S novým HTC Titan jsme hned první den zkoušili fotit a jaké bylo překvapení, když bílý svetr našeho šéfredaktora měl na fotografii odstín do růžova. Titán v sobě HTC zkrátka nezapře, protože právě HTC je svými horšími fotoaparáty proslulé. Za dobrých světelných podmínek však 8Mpx fotoaparát vytváří vcelku hezké snímky, které si můžete následně upravit přímo v telefonu pomocí aplikace "Vylepšování fotek". Kvalitní je také záznam videa v HD 720p rozlišení.

Máte-li malé ruce, nebude se vám HTC Titan držet dobře

V novém Mangu mne potěšila přítomnost češtiny a opravdu úzké propojení se sociálními sítěmi. Nalezneme Facebook, Twitter, Windows Live nebo LinkedIn. Zklamal mne však prohlížeč, který v HTML 5 testu dosáhl pouze 141 bodů. Mango je tak suverénně na posledním místě za prohlížeči iOS5, MeeGo, Opera Mobile, BlackBerry 7, Firefox Mobile, Android 2.3 a dokonce i webOS 2.1. Internet Explorer se zkrátka zřejmě nikdy nedostane na vrchol.

To by asi bylo z dnešních prvních dojmů vše. Na vyčerpávající recenzi "obřího Manga" se můžete těšit již za pár dnů na mobilenet.cz.

HTC Titan právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi zde pod článkem nebo na Facebooku i Twitteru.

Technické parametry HTC Titan

Kompletní specifikace
Konstrukce130,6 × 70,6 × 9,9 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,5 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, 14 500 Kč
Diskuze ke článku
jenda
Kurva to je fofr.
Dano
Tie informacie o kvalite fotiek mi nejak nesedia. Zatial vsetci co s Titanom fotili tvrdili ze fotak je na uplne inej (lepsej) urovni ako boli u HTC zvyknuty.No a vy pisete ze je to tak ako to byvalo u HTC aj doteraz,cize poslabsie.No som zvedavy co napisu dalsi majtelia.Nemate to len nejaku predprodukcnu vzorku?
Martin
Cena = zklamání
Tom
No fuj, to je teda hrozný pádlo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze