HTC se daří hůře než vloni. Zisk výrazně klesl o 57 %

10

Máme tu zatím neauditované, ale o mnohém vypovídající informace o čtvrtletních ziscích společnosti HTC. Je z nich patrný hodně zásadní pokles oproti stejnému čtvrtletí minulého roku, které bylo o více než polovinu lepší. Zisky HTC mají klesající tendenci už dlouho. Co je příčinou?

Společnost HTC oznámila značný pokles svých čtvrtletních zisků. Z neauditovaných výsledků za druhé čtvrtletí 2012 vyplývá, že pokles čistého zisku oproti stejnému čtvrtletí roku 2011 je 57,8 procent. Ve druhém čtvrtletí roku 2012 měla společnost zisk 7,4 miliard T$ (taiwanský dolar), což je v přepočtu 247,5 milionů amerických dolarů. Druhé čtvrtletí roku 2011 bylo mnohem úspěšnější, v tom mělo HTC zisk 17,52 miliard T$ (586 milionů dolarů).

Zisky HTC mají klesající tendenci už dlouho, v prvním čtvrtletí 2012 byl pokles oproti roku 2011 nezanedbatelných 35 procent.

HTC One X - vlajková loď HTC pro rok 2012

Za poklesem tržeb stojí slabé prodeje telefonů HTC na mnoha trzích včetně českého a také například problémy s importem do USA, kdy dodávky nejlepších nových telefonů této značky (HTC One X a HTC Evo 4G LTE) byly celníky zadrženy za účelem prověření, zda neporušují patenty společnosti Apple. Bude zajímavé sledovat, zda se HTC podaří sestupnou tendenci svých zisků zvrátit. Jak ale víme, žádné nové telefony s Androidem HTC pro rok 2012 nechystá a víme pouze o třech telefonech s Windows Phone 8, které dorazí na podzim 2012. Je to ta správná cesta pro zvýšení zisků?

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Milan
Sebevrazi.Já to říkal ,měli udělat nástupce Desire Z a EVO 3d.Letošní nabídka je zoufalá ,ale nejsou sami.
JaroB
Tento článok je tomu dôkazom.Keďže sa HTC správa takto ku svojím klientom tak im to prajem.Mal som objednaný HTC ONE S ale prečítaní tohoto článku som to stornoval.VEĽKÁ VĎAKA REDAKCII ZA TENTO ČLÁNOK http://m.mobilenet.cz/clanky/htc-one-s-se-v-cr-v-tichosti-prodava-s-horsim-procesorem-9488
kaktuszusa
To jedobře že ta šuntská firma půjde ke dnu,nevyrábí poznámky. Ať nastoupí ZTE a Huawei a ať Sony spadne.
RadekS
A kolik cini mezictvrtletni rozdil zisku? Neni tam tak nahodou 40% rust? Takze by to znamenalo, ze se HTC zacina pomalu vzpamatovavat, sic ne nijak rychle ale One series zrejme pomaha...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze