HTC pozastavuje obchodování se svými akciemi. Důvodem může být odkoupení Googlem

7
HTC pozastavuje obchodování se svými akciemi. Důvodem může být odkoupení Googlem
  • HTC pozastavilo veškeré obchodování se svým akciemi, čímž dává prostor pro opětovné spekulace o odkoupení Googlem
  • Rozhodnutí o odkoupení má padnout již zítra na interní radě HTC, kde bude dané téma prodiskutováno

Zvěsti o tom, že Google plánuje odkoupit mobilní divizi HTC, jsou venku již nějaký ten pátek a nyní to vypadá, že se konečného rozhodnutí v této věci dočkáme již velmi brzy. HTC totiž od září pozastavilo obchodování se svými akciemi v očekávání důležitého oznámení. To nemusí nutně potvrzovat odkoupení Googlem nebo kýmkoli jiným, společnosti mohou přeci jen pozastavit obchodování se svými akciemi z mnoha důvodů.

Vzhledem ke špatné situaci HTC se však odkoupení Googlem jeví jako nejreálnější možnost. Dokonce i známý leaker mobilních technologií Even Blass se nechal na svém twitteru slyšet, že HTC bude mít zítra 21. října interní schůzi, na které bude jedním z diskutovaných bodu odkoupení Googlem. Podle všeho je pro uzavření smlouvy již vše připraveno, přičemž si Google vezme mobilní divizi, avšak HTC si zachová svou značku.

Zdroj: mashable.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tmu říkám geniální plán: fungující firma vyrábí smartphony s Windows a daří se jí. Pak ale pod tlakem neodolá a začne tam dávat Android, který laguje jak prase a umí půlku věcí. Prodeje a zisky klesají, cena akcií taky a Google pak HTC koupí za pakatel. V podstatě jako když B. pošle na konkureci finanční správu se zajišťovacími příkazy a pak ji kopí v konkurzu.
London
Mal si vôbec niekedy HTC?? Majú výborné produkty s vyladeným systémom ktorý nezaváha ani po roku používania Ale pravdou je že nezvládajú marketing To je ich problém
Blue Sun
Blue Sun
Zamavejme HTC na rozloucenou....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze