HTC vykazuje lehký profit: blýská se na lepší časy?

6

HTC se poslední rok moc nedaří, a je to znát na finančních výsledcích, které byly horší a horší. Přes léto se však tomuto tchajwanskému výrobci podařilo částečně stabilizovat a dokonce vykázal i slabý profit.

HTC je poslední dobou synonymem pro kolabující organismus, ale to se nyní mění k lepšímu, jelikož podle posledního finančního reportu se HTC finančně částečně stabilizovalo a začíná i profitovat. Konkrétně došlo k celkovým tržbám v hodnotě 1,37 miliardy dolarů a provozní zisk činil 21 milionů dolarů, což značně předčilo odhady, které počítaly se 7,1 miliony dolarů. Doufáme, že se HTC podaří dále navyšovat zisky a dočkáme se nějakých zajímavých zařízení.

TIP: HTC zažívá červencový propad příjmů

Peter Chou
Výkonný ředitel HTC, Peter Chou

Zdroje: investors.htc.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
rrr
Když se jim teď aspoň trochu daří tak ať už konečně vydají HTC One M9 který bude mít fotoaparát srovnatelný s konkurencí a na přední straně se nebude zbytečně plýtvat místem takže tenké okraje kolem displeje a užší okraj nad a pod displejem k tomu ještě přiznivá cena a máme víteze roku 2015.
karel
Nechapu tu manii s uzkyma okrajema kolem displeje. Nahore a dole proc ne. Ale na bocich je prece potreba mit nejaky prostor, aby jsi mohl telefon uchopit a zaroven se nedotykal displeje. Kazdy by chtel co nejuzsi okraje i na ukor prakticnosti. Hlavne ze to dobre vypada. Jesteze takhle nepremysli kazdej.
St
Docela jim přeji, aby se vzpamatovali. Zvláště pak na jejich marketingovém oddělení, protože občas neví, co by si za své produkty řekli. Taky bych doporučil si zjistit co uživatelé chtějí, za co jsou ochotni utrácet své peníze. Ne každý chce obrovské pádlo s uživatelsky nevyměnitelnou baterií bez slotu na SD kartu za cenu při níž se protáčí panenky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze