HTC nadále klesá. Výsledky za 2. čtvrtletí jsou toho důkazem

9
HTC nadále klesá. Výsledky za 2. čtvrtletí jsou toho důkazem
Fotografie: HTC
  • HTC vykázalo během 2. čtvrtletí ztrátu ve výši 82 miliónů eur
  • Meziročně se výsledky zhoršily o více než 50 %

HTC vydalo své finanční výsledky za 2. čtvrtletí roku 2018, tedy pro období od 1. dubna do 30. června 2018. Není žádným překvapením, že jde o špatná čísla. Na to už musí být HTC za poslední roky zvyklé.

Příjmy za uplynulý kvartál v případě HTC dosáhly 191 miliónů eur. Provozní ztráta je nicméně 99 miliónů a čistá ztráta činí 82 miliónů eur. Ačkoliv se může zdát, že stav je konstantní, opak je pravdou. Pokud například nahlédneme na půlroční výsledky, tržby meziročně klesly o 53 %. Šance na spásu je navíc velmi nejistá. Výrobce má sice aktuálně vskutku povedenou vlajkovou loď U12+, avšak již několikrát se ukázalo, že ani sebelepší smartphone značku zřejmě nespasí.

Diskuze ke článku
disius
Problem je v tom ze HTC sa vzdy nezmyselne sustredi vyhradne na vlajkovu lod. U nich podstate neexistuje stredna ci nizsia stredna trieda mobilov. Kvalitnou vlajkovou lodou si mozu urobit meno, ale predaje a "turnover" tvoria prave mobily strednej a nizsej strednej triedy. Toto ma perfektne zmaknute napr. Huawei s ich "Lite" modelmi. Pokial si toto HTC neuvedomi, caka ich smutny koniec.
Martin
S tak úžasného HTC one M7 vznikl nic moc pěkný HTC 12, 11... HTC si to pokazilo samo.
H
Do 2.čtvrtletí se prodeje HTC U 12+ ještě nedají příliš počítat
Jiří
To už ani nemá cenu psát, aktuálně jsou přibližně na 5000 mobilních telefonů denně. To co prodá HTC za čtvrtletí s celým portfoliem, dají některé modely jiných značek první den prodejů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze