HTC má dvě novinky střední třídy. Levné nejsou, ale průhledná záda něco stojí

6
HTC má dvě novinky střední třídy. Levné nejsou, ale průhledná záda něco stojí
  • Tchajwanské zastoupení HTC dnes oficiálně odhalilo dvojici novinek ze střední třídy se zajímavým designem
  • Model U19e zaujme poloprůhlednými zády i 6palcovým displejem bez výřezů
  • HTC Desire 19+ se bude více zamlouvat nenáročným uživatelům, čemuž odpovídá i HD+ rozlišení displeje

I když zatím nevíme, zda se novinky ukáží mimo tchajwanský trh, kde byly také představeny, byla by škoda si je alespoň v krátkosti nepředstavit. A to vlastně i z důvodu, že jsme žádnou novinku od HTC již opravdu dlouhou dobu neviděli.

Jisté je, že HTC míří s U19e na tradicionalisty, pro které je výřez v displeji stále něco něco nepřekousnutelného. U19e se pyšní šestipalcovým Full HD+ (1 080 × 2 160 pixelů) displejem, který je krytý odolným sklem Gorilla Glass. Výkon bude zajišťovat procesor Snapdragon 710 a telefon pochopitelně dorazí s operačním systémem Android ve verzi 9.0 a nadstavbou HTC Sense. Vcelku zajímavý je i pohled na interní paměť (128 GB) a 6GB RAM, úložiště lze navíc i nadále rozšiřovat pomocí slotu pro paměťové karty microSD.

HTC U19e

Při pohledu na oficiální tabulku specifikací nevidíme důvod, proč by společnost nemohla telefon nabízet i u nás, jsou totiž podporovány všechny důležité frekvence. Smartphone dále má NFC, Bluetooth ve verzi 5.0, čtečku otisků prstů a chybět nebude ani moderní zabezpečení pomocí obličeje. Slušnou kapacitou se pyšní integrovaná baterie, 3 930 mAh jistě telefon udrží naživu i dva pracovní dny. A pokud energie i tak dojde, můžete se spolehnout na rychlé nabíjení Qualcomm Quick Charge 4.0 skrze USB-C.

Zastavíme se ještě u fotoaparátů. Selfie kamera má rozlišení 24 Mpx se světelností f/2.0. Nechybí ani 2Mpx snímač, který slouží právě pro odemknutí zařízení pomocí obličeje. Hlavní fotoaparát na zádech je v kombinaci 12+20 Mpx, přičemž světelnost hlavního snímače je slušných f/1.8. K dispozici je i dvojnásobné optické přiblížení.

Smartphone bude nabízen ve dvou barevných provedeních, přičemž jejich názvy jde volně přeložit jako „Mimořádně Fialová“ a „Skromná Zelená“. Konkrétně fialová barevná varianta má navíc i lehce průhledný zadní kryt, a to v okolí čtečky otisků prstů. V přepočtu by měl telefon vyjít asi na 13 tisíc korun včetně DPH.

HTC Desire 19+

Méně výkonnou novinkou je Desire 19+ s 6,2palcovým displejem, tentokrát již s kapkovitým výřezem a bohužel pouze HD+ rozlišením. Výkon bude podstatně slabší, a to kvůli procesoru MediaTek Helio P35, kterému bude sekundovat 4/6GB operační paměť, a to v závislosti na vybrané variantě. Dle toho se bude lišit i interní paměť, vybrat si můžete mezi 64 a 128GB úložištěm. Dále se snaží zaujmout baterií se slušnou kapacitou 3 850 mAh. Ani zde nechybí moderní USB-C.

Zajímavý je Desire 19+ fotoaparáty. Na zadní straně se totiž nachází hned tři snímače, a to v kombinaci 13+8+5 Mpx. 8Mpx je zde ultraširokoúhlý fotoaparát, 5Mpx snímač poté pomůže při hrátkách s perspektivou. Selfie kamera rovněž poskytne slušné rozlišení 16 Mpx. Smartphone vyjde v závislosti na vybrané paměťové variantě na 8,5, respektive 9,5 tisíce korun včetně DPH.

Diskuze ke článku
Tomáš Šťastný
Tomáš Šťastný
HTC se už vážně zbláznilo, 13,5k za plně průměrný mobil a ten druhý skoro 10k za HD displej a MediaTek? Šílenství, tohle je absolutně neprodejné... Sbohem, byli jste mi kdysi sympatičtí.
kjkszpj
Vidim ze HTC svoju totalne uletenu cenovu politiku nezmeni, ani ked balancuje na hranici krachu. Ale kto chce kam....
G.
So Sony sa predháňajú, kto predstaví nepredajnejší model.
Carda
Jak typické předražený malí nudlovitý displej s rámečky (pro nudlofily slast), čtečkou na zádech a výkon no k tomu se vyjadřovat nebudu :D aspoň si odpustili ty kulatý rohy displeje :D A nechápu co je na těch zádech drahého prostě kousek barevné folie s vyříznutým otvorem na čtečku a alias průhlednost :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze