HTC má další blockchainový telefon. Exodus 1s ale výbavou neoslní

4
HTC má další blockchainový telefon. Exodus 1s ale výbavou neoslní
  • Míří spíše na méně náročné uživatele
  • Výbava neoslní
  • Nepříjemným překvapením je zastaralý Android 8.1

Téměř přesně rok po Exodus 1 HTC představilo novinku Exodus 1s. Nejde však o další generaci. Nový přírůstek spíše rozšiřuje řadu blockchainových telefonů a pokusí se případné zájemce zlákat na nižší cenu. Té HTC docílilo zásadním osekáním výbavy samotného telefonu. 5,7palcový IPS displej má nižší HD+ rozlišení a hardware představuje procesor Snapdragon 435 se 4GB operační pamětí. 64GB úložiště můžete rozšířit až 400GB paměťovkou, což se bude v případě uchovávání blockchainových knihoven rozhodně hodit.

HTC Exodus 1s

V další výbavě figurují dva 13megapixelové fotoaparáty, jeden vpředu a druhý vzadu. Nepříjemným překvapením může být micro USB konektor, naopak nechybí 3,5mm jack. Zda budou vaše krypto měny v bezpečí, je otázka, protože například systém obstarává zastaralý Android 8.1 Oreo. Telefon podporuje dvě SIM karty a má baterii s kapacitou 3 000 mAh.

Exodus 1s bude lákat na unikátní systém obnovení klíčů Social Key Recovery vyvinutý pro případ ztráty nebo odcizení telefonu. Zajímavě řeší i situaci, kdy majitel zapomene svůj kód. Uživatelé si jednoduše vyberou několik důvěryhodných přátel, které požádají o instalaci aplikace pro správu klíčů. Tajný algoritmus pro sdílení pak rozdělí jejich seed na části, které rozešle na vybrané kontakty. O přístup ke svým prostředkům tak uživatel nepřijde za žádných okolností. Navíc si může být jistý, že k jeho kódům nemá přístup ani HTC.

Pro evropské zákazníky je HTC Exodus 1s dostupný za 219 eur a prozatím není jasné, zda jej bude možné zakoupit také za kryptoměny. V přepočtu tak novinka vyjde na 5,5 tisíce korun.

Technické parametry HTC Exodus 1s

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 435 MSM8940, CPU: 8×1,4 GHz, GPU: Adreno 505
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2019, 5 600 Kč
Diskuze ke článku
End
Za 5.5 totální krám, HTC by to mělo urychleně vzdát protože tohle je dost ubohé.
G.
Ako vtip dobré, pred piatimi rokmi by to možno niekomu predali.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Proc by nesel koupit kryplomenami? Tak vse jde koupit kryplomenami, kdyz se prevedou na realne penize ne? A jako samozrejme primo to nepujde, neznam jediny obchod na teto planete (krome toho primo od bitcoinu, co prodava eknihy o bitcoinu - ROFL!), ktery by kryplomeny prijimal:o)
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Proč?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze