HTC HD2 zvládne i desktopové Windows 95 a 98 (video)

3

HTC HD2 je pro Hackera ideálním nástrojem pro jeho hrátky. V minulosti už na něj tito pánové dokázali nahrát jak populární Android, tak i Windows Phone7. Poslední kousek, který se jim podařil je však trochu silnější káva. Na HTC HD2 totiž dokázali rozjet dvojici starých Deskopových Wndows 95 a 98.

HTC HD2 stále patří mezi ty nejvybavenější smartphony na trhu
Tip: přečtěte si také naší recenzi HTC HD2

Spustit na HTC HD2 Android či WP7 je jedna věc. Dokázat však na mobilním telefonu (i když velmi dobře vybaveném) spustit desktopový systém, to už chce velkou dávku hackerských schopností. Jak jinak, se jak o Windows 95 tak i o hack 98 postarali členové známého XDA Developers fóra. Při své práci používali program QEMU pro emulaci PC procesoru v paměti telefonu. Aby hackeři mohli začít, museli si prostě sehnat klasickou 3,5 palcovou disketu s Windows, a přenést to do HD2 spolu s programem QEMU.

Po měsíci práce se však zařadilo. Posledním kouskem skládačky bylo přejmenování jednoho systémového souboru. Obě ROM, jak Windows 95 tak 98 běží na HTC HD2 velmi stabilně, a dají se prý bez problému používat. Na závěr ještě malá otázka. Za jak dlouho si myslíte, že se podaří rozchodit na chytrých telefonech Windows XP, Vista či dokonce nejnovější 7?

Video

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
Piiitr
HD2 je bohužel jeden z nejnepříjemnějších telefonů co jsem kdy měl. Kdyby měl rezistivní display a stylus, tak by to byl parádní telefon. A pochybuju že by se titěrný tlačítka windows dala bez stylusu smysluplně ovládat.
daemon
Existují i kapacitní stylusi kámo... I když souhlasím že WM + kapacitní screen prostě nejdou dohromady.
Mtr.Luigi
tohle neni žádná novinka, již na staré nokii n82 se dali rozběhat windows 98

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze