HP Slate 7: HP to znovu zkouší s tablety, tentokrát levně a s Androidem

3

Společnost HP v oblasti tabletů zatím výrazně neuspěla. S nově představeným modelem Slate 7 chce zaujmout uživatele, kteří mají hluboko do kapsy. Za cenu bezmála čtyř tisíc korun nabídne 1,6 GHz dvoujádrový procesor a Android 4.1., přičemž hlavním konkurentem bude mimo jiné i Nexus 7 od Googlu.

Společnost HP se pomalu vrací na scénu a znova zkouší uspět na tomto poli, kde je obrovská konkurence. Minulý pokus s tablety TouchPad s vlastním operačním systémem vůbec nevyšel, nyní to tedy zkouší HP úplně jinak. Mnoho výrobců se zaměřuje především na méně vybavené tablety, přičemž tato třída dnes nabízí na desítky různě vybavených tabletů, pokud nepočítám méně známé čínské výrobce. Do těchto vod se nyní pouští i HP. Slate 7 disponuje 1,6 GHz dvoujádrovým procesorem, nabídne dotykový displej úhlopříčky 7 palců, který by ale mohl nabídnout jemnější rozlišení. Pouze kompromisem je totiž použité 1024 x 600 bodů. Na druhou stranu displej nabídne inovativní technologii HFFS. V praxi to znamená, že displej se bude vyznačovat lepšími pozorovacími úhly. Jsme zvědavi, až si tablet vyzkoušíme v praxi v Barceloně.

HP Slate 7 - v červené variantě

Tloušťka tabletu je 10,7 milimetrů a hmotnost slušných 368 gramů. Celistvost konstrukce a lepší dojem ze zpracování tabletu, podpoří boční kovový rámeček. Operační systém je představován Androidem 4.1 Jelly Bean. Konferenční videohovory usnadní přední VGA kamera a pořizování momentek bude možné díky zadnímu 3 megapixelovému fotoaparátu. Přímý tisk na tiskárnách výrobce HP zrychlí a usnadní aplikace ePrint.

Zvukové možnosti jsou vylepšeny o technologii známou z telefonů jménem Beats Audio, což v překladu pro neznalého uživatele znamená pořádný ranec basů. Dále nový tablet nabídne microUSB konektor, bezdrátové sítě Wi-Fi a slot na paměťovou kartu MicroSDHC. Do prodeje tablet vstoupí ve stříbrné a červené barvě.

HP Slate 7 - ve stříbrné variantě

Jako první se začne prodávat v USA za doporučenou cenu 169 dolarů včetně daně. Pokud by se tento tablet dostal i na český trh za cenu kolem čtyř tisíc korun, může se jednat o zajímavý model konkurující ostatním tabletům této kategorie. Zatím ale o ceně a dostupnosti na českém a evropském trhu nejsou dostupné žádné informace.

Zdroje: mobilegeeks.de, fonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
m
myslim ze 2jadrovy 1,6ghz displej neponukne :)
Ami
Myslím si, že HP vstoupilo do špatných vod. S levnými tablety se doslova "roztrhl pytel" a nemyslím si, že by HP někoho zaujalo natolik, aby opravdu uspěl v této kategorii.
freeman
Tak v tejto triede jasne drtí konkurenciu Google so svojim Nexusom 7. A niet sa čomu diviť. Lebo pomer cena-kvalita je naj. Zatiaľ ho nikto ani len neohrozil. Ak sa niekto dostal pod cenu Nexusu 7 tak je to len na úkor kvality použitého hardware. A podobne je to aj u HP Slate 7.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze