HP představilo nové odolné Chromebooky ve dvou velikostech

HP představilo nové odolné Chromebooky ve dvou velikostech
  • HP vidí v Chrome OS nepochybně potenciál, jelikož se rozhodlo vydat i letos hned dva nové Chromebooky
  • Prvním je 11,6palcový model s odolnou konstrukcí, procesorem Intel Celeron či až 8 GB RAM
  • Většinu parametrů s ním 14palcový model sdílí a navíc nabídne až Full HD rozlišení
  • Oba by se měly dostat do prodeje v únoru

Chromebook 11 G6

Chromebook 11 G6 nabídne 11,6palcový displej s rozlišením 1 366 × 768 pixelů, který je v určitých konfiguracích i dotykový. Zajímavostí je překvapivý důraz na odolnost. V konstrukci narazíme na speciální gumový materiál a rohy notebooku jsou vyztužené tak, aby vydržel dle slov HP i pád z až 70 centimetrů na beton. Ani klávesnice se nenechá zahanbit a odolá bez problému polití. Nepřekvapí tedy, že se notebook pyšní certifikací MIL-STD 810G.

Konstrukce je ovšem asi tou nejzajímavější částí stroje. Konfigurace se budou dramaticky lišit v závislosti na ceně, ale počítat můžete s procesorem Intel Celeron, až 8 GB DDR4 RAM a úložištěm mezi 16 až 64 GB. To vše uvádí do chodu samozřejmě Chrome OS, pomocí kterého je možné využívat všechny Android aplikace prostřednictvím obchodu Google Play.

HP Chromebook G6

Potěšit může i vcelku slušná konektivita v podobě dvojice USB-C konektorů a dvou klasických USB 3.0. Nechybí však ani 3,5mm jack pro sluchátka či mikrofon a microSD slot pro paměťové karty. Na závěr tu máme kamerku, která má pro tento typ stroje tradiční rozlišení 720p.

Do prodeje by se měl Chromebook 11 G6 dostat v únoru.

Chomebook 14 G5

O něco seriózněji působí nová generace Chomebooku 14 G5 bez svítivých oranžových doplňků. Nabídne dokonce ještě více konfigurací, za což může především displej. 14palcový IPS panel může mít totiž rozlišení 1 366 × 768 pixelů, nebo hned Full HD. Zároveň je však i možnost mít displej dotykový, nebo nikoliv. Kromě displeje je už však vše prakticky stejné jako u Chromebooku 11.

I tento kousek se chlubí certifikací MIL-STD 810G a klávesnicí odolnou proti polití. Stejný je i hardware s procesorem Intel Celeron, až 8 GB DDR4 RAM a maximálně 64GB úložištěm. Konektivitu tvoří opět dvě USB-C, dvě USB 3.0, microSD slot či 3,5mm jack. Stejná je i HD kamera, která má ovšem široký úhel záběru a samozřejmě také systém v podobě Chrome OS.

I větší Chromebook 14 G5 se dostane na trh v průběhu února.

Zdroj: 9to5google.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze