HP ENVY x2: Windows 8 a síla hybridního PC

S jedním ze svých prvních zařízení pro práci s Windows 8 přichází také společnost Hewlett Packard, konkrétně se jedná o "hybridní PC" ENVY x2.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský




Pojem tablet s přídavnou klávesnicí ve formě docku je nám určitě bližší, než hybridní PC. To přesně tablet ENVY x2 je. Zařízení pracuje s vlastní 11,6 palcovou dotykovou obrazovkou, která se chlubí připojením k docku pomocí magnetů, právě po připojení se tablet změní v plnohodnotný notebook HP.

Zařízení využívá magnetických západek, které maximálně zjednodušují odnímání či následné zacvakávání tabletu do externí klávesnice a celý tento proces velice urychlují. Samotný tablet je tlustý pouhých 8,5 mm a váží 680 gramů. Když přidáme klávesnici, dostaneme se na snesitelnou hmotnost 1,4 kg. Jak už jsme zmiňovali, tablet nabízí 11,6 palcovou obrazovku s přídomkem HD, který stoprocentě při práci s Windows 8 naplno využijete.

Kvalitní pozorovací úhly jsou zajištěny 400 nitovým IPS LCD displejem, který skvěle poslouží jak v interiérech, tak exteriérech a je tak vhodný i pro práci na přímém slunečním svitu. Tvůrci tabletu nezapomněli ani na přední HD kameru umístěnou klasicky v horní části a zadní 8 MPx fotoaparát. Uvnitř tablet se nachází také technologie Beats Audio, která zprostředkovává vysoce kvalitní přenos zvuku. Společnost Hewlett Packard představila mimo jiné i volitelné příslušenství například ve formě stylusu stvořeného na míru pro ENVY x2.

Uvnitř tabletu se krom procesoru Intel Atom Clover Trail ukrývá také celá kolekce užitečného softwaru, který dělá ENVY x2 jedinečným. Nabízí se například aplikace HP Connected Photo, díky které budete moci díky jedoduché synchronizaci prohlížet či editovat vaše fotografie z libovolného zařízení, s kterým právě pracujete. Tato aplikace řeší také automatické sdílení fotografií se sociálními síťěmi.

HP ENVY x2 by měl vkročit na trh USA ke konci tohoto kalendářního roku. Cena zařízení v současné době není k dispozici, ale budeme vás informovat o všech novinkách týkajících se tohoto zajímavého tabletu.

1 2 3
4 5 6


Zdroj: SlashGear