Hororový začátek roku pro HTC. Má za sebou nejhorší leden od roku 2003

13
Hororový začátek roku pro HTC. Má za sebou nejhorší leden od roku 2003
Fotografie: HTC
  • HTC má za sebou velmi nevydařený první měsíc v roce
  • Meziročně došlo k poklesu příjmů o více než 70 %

Společnost HTC se nedokáže vzpamatovat a její finanční výsledky by mohly posloužit jako skvělý námět na hororový snímek. Aktuálně se můžeme podívat, jak společnost hospodařila v lednu. Příjmy dosáhly na 32,7 miliónů dolarů, přičemž v roce 2018 byly za stejné období 110 miliónů dolarů. Meziročně se tak jedná o 70,46% pokles. Špatná jsou čísla i při srovnání s předcházejícím měsícem, tedy prosincem 2018. V tom HTC vykázalo příjmy ve výši 44 miliónů dolarů, což představuje pokles o 25,63 %.

HTC je na nejlepší cestě, jak zažít v pořadí osmý neúspěšný rok za sebou. Přitom ještě v roce 2011 patřilo s tržním podílem 8,8 % mezi přední výrobce chytrých telefonů. Aktuální nepovedený měsíc leden je však vůbec nejhorší od roku 2003. HTC se však nehodlá vzdát a chce se soustředit na zajímavé přístroje vyšší a střední třídy. Zde je však konkurence velmi silná a výrobce to nebude mít jednoduché. Loňská vlajková loď HTC U12+ byla po všech stránkách povedená, avšak mezi věhlasnější konkurencí spíše zapadla.

Diskuze ke článku
pet
vzdyt nema zadne mobily k prodeji tak se neda divit :-)
Jiří
To vychází na méně než jeden mobil na jednoho zaměstnance denně. Divím se, že ještě vůbec něco plánujou.
kjkszpj
Odpisali sa cenovou politikou v poslednych rokoch. A ako tu zaznelo, v podstate uz skoro nic nepredavaju, nie je sa co cudovat.
Blue Sun
Blue Sun
Uz to nekdo zastrelte, at se netrapi...
Pri pohledu do nabidek obchodu nebo na clanky na webu jeden ani nevi, ze nejake HTC jeste existuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze