Honor Watch S1: elegance, dlouhá výdrž a odolnost

4

Honor se dnes opravdu předvedl, kromě povedeného smartphonu a tabletu se světu ukázaly i chytré hodinky Watch S1. Ty zaujmou svým elegantním designem, odolností dle certifikace IP68 a rovněž také až 6denní výdrží. Radost nezkazí ani cena, v přepočtu nové hodinky vycházejí na zhruba tři tisíce korun.

Pokud hledáte cenově dostupné chytré hodinky s elegantním designem a zajímavými funkcemi, mohly by vás potěšit Watch S1 od Honoru. Nabídnou jak kulatý půdorys, tak také displej. Ten je monochromatický, což se pozitivně promítne na výdrži baterie s kapacitou 80 mAh. Tu výrobce udává až 6denní, což ve světě wearables není zrovna typické. Tělo je vyrobeno z hliníku a rozměry činí 40 × 40 × 9,9 až 11,2 milimetrů. Řemínky Watch S1 snadno vyměníte, a to díky klasickému 20mm úchytu. Něžné pohlaví ocení i pásky užší (18 mm). Hmotnost 35 gramů lze považovat za odpovídající.

TIP:

Honor Watch S1

Tělo hodinek je odolné vůči prachu a kapalině dle certifikace IP68 (5 ATM). Displej disponuje rozlišením 208 × 208 pixelů, což je na úhlopříčku 1,04 palců dostatečná hodnota. Honor Watch S1 neběží na Android Wear, nýbrž na proprietálním systému. Kompatibilní budou se systémy Android (4.4 a vyšší) a dočkají se i majitelé iOS (8 a vyšší). Nabídnou veskrze standardní funkce monitorování vaší pohybové aktivity, bonusem je pak senzor tepové frekvence. Spolehnout se můžete i na zobrazení notifikací z propojeného smartphonu, reagovat však přímo z hodinek nepůjde. Téměř standardní součástí všech wearables je i tichý (vibrační) budík, Watch S1 nebudou výjimkou.

Chytré hodinky Honor Watch S1 se na domácím čínském trhu začnou prodávat za cenu 699 Juanů, tedy zhruba 3 tisíce korun včetně DPH. Na tuzemském trhu očekáváme cenu v rozmezí 4 až 5 000 korun. Watch S1 se budou prodávat v několika barevných variantách, těšit se můžete na oranžovou, černou a tmavě modrou.

Technické parametry Honor Watch S1

Kompletní specifikace
Konstrukce40 × 40 × 11,2 mm, 35 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: přezka
Displej?, 1,04" (208 × 208 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ?
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor80 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
DostupnostQ4 2016, ?

Zdroje: gsmarena.com