Honor 9X Lite je moderně vypadající novinka se starým Androidem

6
Honor 9X Lite je moderně vypadající novinka se starým Androidem
Fotografie: Honor
  • Telefon má 6,5palcový IPS displej s Full HD+ rozlišením
  • Výkon dodává starý známý procesor Kirin 710 společně se 4GB operační pamětí
  • Potěší přítomnost čipu NFC a Google služeb
  • Cena na českém trhu činí 5 199 Kč

Na český trh přichází nový Honor 9X Lite, který zahušťuje již tak velice nepřehlednou nabídku nápadně si podobných telefonů Huawei/Honor. Snaha se zorientovat je takřka nemožná, ale přesto se pokusme si telefon přiblížit. Výbavou půjde o zařízení nižší střední třídy snažící se moderně vypadat. Displej je typu IPS, narostl na 6,5 palce a disponuje Full HD+ rozlišením. V horní části je větší výřez, do kterého je zakomponována 8megapixelová čelní kamerka.

Honor 9X Lite

Pod kapotou je nasazen postarší Kirin 710 doplněný o 4GB operační paměť. Zatímco výkon telefonu nenadchne, 128GB úložiště už ano. Ta je v rámci konkurence nadprůměrná. Nasazení staršího procesoru má své odůvodnění – Honor 9X Lite nabízí Google služby a aplikace. V této souvislosti je však ihned nutné dodat, že si budete muset vystačí s rok a půl starým Androidem 9.0 Pie. Oproti konkurenci tak bude mít novinka Honoru v polovině roku 2020 citelnou nevýhodu.

Na zadní straně si lze povšimnout výrazného modulu fotoaparátů, který se designem snaží napodobit letošní špičkové novinky od Honoru. Jenže to je asi tak celé. Nacházíme zde pouze hlavní 48megapixelový fotoaparát a 2megapixelovou kamerku pro práci s hloubkou ostrosti. Honor zcela zapomněl například na ultraširokoúhlý fotoaparát, který již začíná být obvyklý i mezi telefony s cenou kolem 5 tisíc korun.

Honor 9X Lite

V oblasti konektivity je to s Honorem 9X Lite jako na houpačce. Rozhodně novinku chválíme za přítomnost NFC, ale nasazení microUSB je již v letos zcela neodpustitelné a opět se bude jednat o výraznou konkurenční nevýhodu. Zbývá doplnit, že baterie má kapacitu 3 750 mAh.

Honor 9X Lite se již prodává na českém trhu v černé a zelené za 5 190 Kč.

Technické parametry Honor 9X Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce160,4 × 76,6 × 8 mm, 188 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,5" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 710, CPU: 2×2,7 GHz + 6×1,88 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: 2 000 / 300 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2020, 5 199 Kč
tisková zpráva
Diskuze ke článku
Ondřej
Skvělé! Okamžitě jdu psát čínskému velvyslanci, ať předá výše mou pochvalu za Vaši práci pro celý čínský socialistický lid za neutuchající snahu informovat nás o každém skvostu, který práce soudruhů a dělníků posouvá lidstvo o krok dále.
XYZ
Koukám že to je starý dobrý Honor 8X (sedí přesně výřez displeje, kapacita baterie, hardware i MicroUSB), jediná změna jsou nové foťáky vložené do spojeného hranatého modulu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze