Hodinky Sequent dobijete pouhým pohybem ruky. Uspějí však na Kickstarteru?

1
Hodinky Sequent dobijete pouhým pohybem ruky. Uspějí však na Kickstarteru?
  • Společnost Sequent ukazuje na Kickstarteru vlastní chytré hodinky schopné samonabíjení
  • Baterie se dobíjí pomocí kinetické energie podobně jako některé tradiční hodinky
  • Hodinky nenabídnou velký dotykový displej, ale nechybí jim senzor srdečního tepu, GPS, Bluetooth či notifikační systém
  • Cena začíná na 189 dolarech (cca 4 350 Kč)

Chytré hodinky mají již od svého prvopočátku až do dnes problém s výdrží baterie. Stejně jako smartphony nevydrží moc dlouho a každý jejich uživatel tak většinou skončí u častého nabíjení. Tento problém se ovšem snaží vyřešit společnost Sequent, která se podívala na tradiční hodinky, jež občas pohání pouhý pohyb ruky a rozhodla se vytvořit vlastní systém dobíjení baterie založený na kinetické energii.

Nové hodinky Sequent tak využívají samonabíjecí baterii, která se nabíjí vaším pohybem, přičemž žádný jiný způsob dobíjení ani nenabízejí. Nechybí jim však ani vychytávky hybridních chytrých hodinek, jako je senzor srdečního tepu, zaznamenávání aktivit, voděodolnost do 50 metrů, GPS, Bluetooth, notifikační systém a další. Slovo hybridní je zde velmi důležité, jelikož hodinky nenabízejí dotykový displej, jako mají třeba Samsung Gear S3 nebo Apple Watch 2. Místo toho je tu klasický ciferník, který jen doplňují výše zmíněné funkce. Dobrou zprávou však je, že hodinky budou kompatibilní s Androidem i iOS.

Největší a nejpalčivější otázkou ovšem zůstává, jak dlouho vydrží hodinky s tímto kinetickým dobíjením fungovat, pokud se moc nehýbete, nebo jste dlouho úplně v klidu. Navazující otázkou potom může být například, jak dlouho bude trvat následné dobití. Přeci jen, pokud byl podobný systém pro chytré hodinky výhodný, určitě by jej velcí výrobci již v nějaké formě vyzkoušeli. I když ti se většinou zaměřují na hodinky s velkým dotykovým displejem, které jsou přeci jen mnohem náročnější na spotřebu než hybridní řešení. Nezbývá než počkat na první ohlasy ohledně hodinek v praxi.

Sequent
Vtipné srovnaní výdrže chytrých hodinek

Sequent můžete podpořit už nyní podpořit prostřednictvím Kickstarteru, přičemž cena hodinek startuje na 189 dolarech (po přepočtu necelých 4 350 Kč). Společnost přitom tvrdí, že až půjdou hodinky konečně do otevřeného prodeje, budou stát na běžném trhu minimálně 438 dolarů (zhruba 10 tisíc korun). Jak už ovšem bývá na Kickstarteru zvykem, ani tento projekt nemá skutečnou realizaci vůbec zaručenou, takže si pořádně rozmyslete, jestli jej svými penězi podpoříte.

Zdroje: kickstarter.com, theverge.com

Diskuze ke článku
mental.disease
"Největší a nejpalčivější otázkou ovšem zůstává, jak dlouho vydrží hodinky s tímto kinetickým dobíjením fungovat, pokud se moc nehýbete, nebo jste dlouho úplně v klidu."

Jeden deň nosenia zabezpečí pohotovosť na 100 dní. Takže v tom nevidím problém.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze