Sony začíná v Japonsku prodávat hodinky s e-inkoustem

3
Sony začíná v Japonsku prodávat hodinky s e-inkoustem
  • Měnit lze vzhled ciferníku i pásku
  • Baterie vydrží až tři týdny

Sony začalo v Japonsku prodávat hodinky FES Watch U. Ty zaujmou především použitím elektronického inkoustu. Ten se nachází nejenom na ciferníku, ale i na pásku od hodinek, takže je pomocí aplikace ve spárovaném telefonu lze proměňovat k nepoznání – musíte si u toho však vystačit s černou a bílou.

Použitý proprietární systém nenabízí takové možnosti jako u jiných chytrých hodinek, kde však mají tyto rozhodně navrch, je výdrž na jedno nabití, která u tohoto modelu dosahuje až tří týdnů. Nechybí ani odolnost proti vodě ve standardu IP57.

Za zmínku rovněž stojí, že se jedná o jeden z projektů, na který se vybíraly peníze pomocí crowdfundingové platformy Sony. Tím ovšem dobré zprávy končí – hodinky se zatím oficiálně prodávají pouze v Japonsku a tento stav se nejspíše v dohledné době nezmění. Přesto se nejspíše nějaké kousky přes překupníky mohou dostat do mezinárodního prodeje. V tom případě si připravte zhruba 550 dolarů (13 tisíc korun bez daní a cel) za černou variantu a 420 dolarů za černou (10 tisíc korun).

Zdroje: first-flight.sony.com

Diskuze ke článku
Pastelka
Na tyhle hodinky jsem se těšil. Využití i pásku je prima nápad, jen ta cena je neskutečná. Také to vypadá, že si uživatel nenastaví vlastní obsah, ale jen vybrané motivy.
Když jsem to viděl poprvé, hned mne napadly poznámky, nebo využití jako kalendář či jen vlastní fotky. Třeba časem.
Dragereker
Tie hodinky sú veľmi dobrý nápad. Nazval by som to revolúciou medzi smart hodinkami, len musia svoj nápad šete dotiahnuť do konca. :)
Lukáš
V tom případě si připravte zhruba 550 dolarů (13 tisíc korun bez daní a cel) za "černou" variantu a 420 dolarů za "černou" (10 tisíc korun).

3 tisíce rozdíl mezi černou a černou to by chtělo upřesnění. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze