Hodinky od Motoroly: safírové sklíčko a bezdrátové nabíjení

4

Poté, co Motorola ukázala své nové chytré hodinky Moto 360, které běží na nové platformě Android Wear, vzbudila velký zájem mezi uživateli. Zaujala především svým vzhledem klasických kulatých náramkových hodinek, kterým se liší od své hranaté konkurence. Na internetu se nyní objevily možné specifikace Moto 360 a máme se rozhodně na co těšit.

Podle úniku, který se objevil na čínském mikrobologovacím serveru Weibo použila Motorola u Moto 360 OLED displej, který je krytý odolným safírovým klíčkem. Použití OLED displeje přitom dává smysl, protože Motorola již oznámila, že použila technologie ze svého vyššího modelu Moto X při návrhu hodinek Moto 360. Moto X má přitom AMOLED displej.

OLED displej však dává smysl ještě z jednoho důvodu. U hodinek obecně očekáváme co nejdelší výdrž a OLED displej, který nemá podsvícení a umožňuje vypnout jednotlivé pixely, pro dosažení skutečné černé, je energeticky úspornější než klasický LCD displej.

TIP: LG G Watch a Motorola Moto 360: první hodinky s Android Wear

S výdrží přitom souvisí další uniklý parametr. Ředitelka Motoroly pro sociální média Barbara Liss již dříve potvrdila, že se hodinky Moto 360 nebudou dobíjet přes USB, ale budou využívat „tajnou“ metodu dobíjení baterie. Podle tohoto zdroje Motorola zabudovala do hodinek magnetické bezdrátové indukční nabíjení. Na potvrzení těchto parametrů a na zveřejnění ostatních si však budeme muset ještě počkat.

Zdroje: weibo.com, gforgames.com, mobileburn.com

Diskuze ke článku
Ghouless
Konečně design, který nekřičí ,,jsem geek každým coulem". Ale pořád to má (pro mě) jednu obrovskou nevýhodu...dobíjení. To je něco, co nejsem u hodinek ochoten akceptovat.
oled
Jaký je smysl použítí displeje, jehož principiální vlastností je vypalování?! Kromě toho, kruhový tvar displeje je pouze na efekt, ale z praktických důvodů je to nesmysl - bude podstatně menší využitelná plocha pro zobrazení informací.
Jakub
Celkem mne zajímá výdrž takového zařízení

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze