Hliníkové tělo HTC One S má problémy s odolností

2

Unikátní proces výroby hliníkového těla jednoho ze tří nových modelů série HTC One zajisté nalákal na koupi nejednoho zákazníka. HTC totiž slíbilo extrémní pevnost a odolnosti konstrukce a povrch nepodléhající zubu času. Podle několika uživatelů portálu XDA, kteří si již model pořídili, to však nemusí být zcela pravdivé.

Na fóru se objevilo hned několik fotek, které poukazují na bílé oděrky, jež se objevují na horní hraně přístroje. Ty se navíc začínají objevovat prakticky ihned po koupi i bez toho, aby smartphone padal či se jinak hrubě a nešetrně používal. Stejný problém můžeme potvrdit i my, což vidíte i na obrázku níže. Model, který jsme dostali na recenzi, se totiž po několika dnech opatrného užívání obohatil o bílou oděrku v pravé horní části přístroje a vypadá to, že ještě zdaleka není konec.

TIP: Přečtěte si také naše první dojmy ze smartphonu HTC One S.

Takto vypadají oděrky u HTC One S. Fotografie zcela vpravo ukazuje oděrku na zapůjčeném modelu HTC One S u nás v redakci

HTC na tento problém reagovalo a nechalo se slyšet, že o problému ví a na jeho odstranění intenzivně pracuje. O chvíli později vydalo HTC i oficiální prohlášení, ve kterém psalo:

„HTC je odhodláno poskytovat vysoce kvalitní produkty a skvělý zážitek pro všechny naše zákazníky. Nově se objevilo několik oddělených zpráv o jisté problematice ohledně modelu One S. Povrch modelu One S byl testován v laboratoři a jeho tvrdost se podobá keramice. I když se jedná o tvrdý povrch, neznamená to, že se nemůže poškodit. Bez ohledu na to bere HTC kvalitu velmi vážně a poskytuje všem zákazníkům okamžitou opravu. Také provádíme některé změny ve výrobním procesu, abychom problémům v budoucnu předešli.“

Oficiální obrázky HTC One S.

Je také důležité podotknout, že se oděrky objevují zřejmě v důsledku procesu oxidace a projevují se zatím projevil pouze u černé verze přístroje. Pokud tedy nechcete, aby se vám přístroj postupně pokrýval bílými tečkami, případně jej nechcete několikrát vyměňovat, sáhněte raději po dalších barevných variantách.

HTC One S se zatím v České republice oficiálně neprodává a první zákazníci by se jej měli dočkat až v létě. Zatím si však můžete přečíst naše první dojmy a podívat se na podrobné videopohledy. Již velmi brzy se můžete těšit také na recenzi.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
vrata1
mě telefon neustále padal(vypadal podobně jak tenhle) tak jsem si na něj koupil silikonovy obal za 150 kč a jsem teď nadmíru spokojen .Spadne =nic se mu nestane.
Vlastimil
To je důvod proč jsem odešel od NOKIE :) E90 byla můj poslední model víc jsem už sní neměl trpělivost. Člověk zaplatil a po chvíli nošení a vkládání do pouzdra na opasku se E90 začala v rozích poškrabávat. U HTC se mi ještě nikdy nestalo že bych na něm měl škrábanec. Teď mám DHD už přes rok nosím ho s pouzdru touch a v kapse. Snad to tedy HTC napraví a nebude se to dále stávat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze