Hesla už nebudou potřeba, u Googlu využijeme otisky prstů

8
Hesla už nebudou potřeba, u Googlu využijeme otisky prstů
  • Namísto zadávání hesel se bude možné do aplikací a na webových stránkách přihlásit otiskem
  • Službu Google zpřístupní všem zařízením s Androidem 7.0 Nougat a novějším
  • Nejprve však dorazí na řadu Pixel

Google spustil aktualizaci svých Služeb, díky které se do oblíbených aplikací či na webové stránky budete moci přihlásit pomocí otisku prstů. Napoprvé bude samozřejmě nutné zadat vaše přihlašovací údaje, posléze vám bude nabídnuto možnost spárování s vaším otiskem prstu a pro příště již bude stačit pouze on. Metoda ověřování je založena na standardech FIDO2, W3C WebAuthn a FIDO CTAP pro jednoduchý a bezpečný způsob přihlášení pomocí vašich biometrických dat.

Podmínkou samozřejmě bude, abyste všude přistupovali s jedním účtem, který je spjatý s vaším otiskem prstu a taktéž využívali služeb prohlížeče Google Chrome. Další podmínku představuje nutnost mít zařízení s Androidem 7.0 Nougat a novějším. V těchto dnech má nová možnost, jak informuje Google, dorazit na Pixely, v brzké době však na všechna zařízení s novějšími verzemi OS Android. Postupně by měly přibývat možnosti, kde bude možné využít rychlé a bezpečné přihlášení bez nutnosti si pamatovat vaše heslo.

Diskuze ke článku
Michal O.
Tuhle funkci už mají Samsungy docela dlouho, jmenuje se Samsung Pass. Google opět s křížkem po funuse, stejně jako v případě "tmavého režimu".
Blue Cum
RAČy než posýlat do gúglu otisky prstů, tak jim tam rači pošlu jiný genetycký materiál, třeba semeno.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Tuhle funkci mám už dlouho v prolížeči Samsung.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze