WhatsApp si i na Androidu můžete zabezpečit otiskem, zatím v beta verzi

2
WhatsApp si i na Androidu můžete zabezpečit otiskem, zatím v beta verzi
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • WhatsApp nabízí beta testerům WhatsApp zabezpečení formou otisků prstů
  • Nově je tato možnost zpřístupněna uživatelům Androidu

Populární messenger WhatsApp si uživatelé systému iOS mohou již od února zabezpečit otiskem prstu, pokud využívají beta verzi této aplikace. Nová možnost zabezpečení je nyní zpřístupněna také pro Android. Opět však pouze v případě, že jste beta testeři.

Nastavení zabezpečení otisku prstu ve WhatsApp

Pakliže máte nejnovější beta verzi s označením 2.19.221, zavítejte do Nastavení – Účet – Soukromí a následně vyberte možnost Otisk prstu jako typ zámku. Pak si již jen zvolíte, kdy se má aplikace uzamknout. Buď okamžitě, po 1 minuté, případně po 30 minutách. Jakmile časový interval uplyne, při každém otevření aplikace musíte přiložit prst na čtečku otisků prstů. Zvolit si můžete, zda v náhledu mají být vidět části zpráv. I v případě, že je WhatsApp uzamčen, můžete přijímat příchozí hovory.

WhatsApp používá oficiální API pro ovládání čtečky otisků prstů přímo pro Android, což znamená, že vaše údaje nejsou odeslány Facebooku, který WhatsApp vlastní. Nejde však o nic nečekaného, přístup k biometrickým informacím z otisku prstu nemá ani Google, je uložen pouze ve vašem telefonu.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
PavlosPM
Díky Android 9 mám Whatsapp a vlastně jakoukoliv aplikaci zabezpečenou otiskem už nyní. Ale samozřejmě je dobře, že se bezpečnost stále zlepšuje.
Majo
Radsej keby umoznili multidevice ucty, aby som mohol komunikovat aj na tablete pod tym samym uctom ako na mobile...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze