Hangouts 4.0: Material Design a novinky pro Android Wear

6

To by nebyl Google, aby nechystal nějakou velkou aktualizaci. Tentokrát se mohou těšit uživatelé aplikace Hangouts, která se ve své 4. verzi převleče do Material Designu, nabídne některé nové vlastnosti a těšit se mohou i majitelé wearables s Android Wear. I pro ty se totiž používání Hangouts skrze chytré příslušenství zjednoduší a do značené míry také zpřehlední.

Na začátek je důležité zmínit, že prozatím není vůbec jasné, kdy se Hangouts 4.0 objeví formou aktualizace pro širokou veřejnost. Aktuálně testují tuto verzi jen některé zahraniční redakce, my tak alespoň můžeme „nahlédnout pod pokličku“.

Hangouts 4.0

Razantní změnou projde design, ten se zcela zahalí do Material Designu a více se tak přiblíží i dalším aplikacím od Googlu. Zcela zmizí karta s kontakty, ta bude nahrazena kolečkem s možností vytvoření nové konverzace. To je v duchu aplikací s Material Desigen, do jaké míry to však napomůže zpřehlednění si aktuálně netroufneme odhadnout. Výhodou je však seznam nejčastěji kontaktovaných lidí, v tomto ohledu to jistě práci urychlí. Mezi rychlou volbou nebude chybět ani možnost vytvořit skupinový chat nebo založení zcela nové konverzace. Novinkou je také eliminace vašeho obrázku v průběhu konverzace. Doposud jste mohli vidět v kolečku jak svoji fotku, tak také fotku druhé strany, nově se budete moci orientovat pouze podle obrázku druhé strany. To tak více zpřehlední hledání konkrétní zprávy od daného uživatele.

Hangouts 4.0 pro Android Wear

Námi celkem vítanou změnou je barevné rozlišení konverzací. Nově je zpráva od druhého účastníka zvýrazněna pomocí syté zelené barvy, námi zaslaná zpráva je pak v klasické bílé barvě. To je oproti aktuální verzi znatelný rozdíl, aktuálně je totiž výraznější zpráva „od nás“. Další novinkou je možnost rychlého zaslání souboru (fotografie, poloha, nálepka). Místo volby kancelářské sponky napravo od textového pole mají nově všechny možnosti vlastní ikonu pod textových polem. I samotné vyskakovací okno prošlo obměnou, nově totiž nepřekrývá celou obrazovku, a vy tak stále vidíte naposledy napsanou zprávu (můžete tedy vhodně zareagovat volbou například jiného smajlíku a nebo nálepky).

Hangouts 4.0 pro tablety

Novinky se dotkly také verze pro Android Wear, zde bude možné vytvoření a odesílat zprávy skrze hlasový povel, samozřejmě v podporovaných jazycích. Změnou projde i barevné podložení a zasílání přednastavených zpráv (případně smajlíků). Novinky se samozřejmě dotknou i tabletové verze, zde budou změny aplikovány na větší úhlopříčku, budou tedy přehlednější. Jak se aktuální novinky připravované aktualizace líbí vám? A co byste udělali jinak?

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
thegid
nějak jsem nepochopil ty novinky? jaké nové funkce přináší? (nemyslím změnu ikonek)
Mishack
v4 a stále jeste nebyli schopni udelat verzi pro tablety :-/ Na 10" tabletu je to fakt lahudka.
Vestor
Hangouts je jedna velká hrůza. Gtalk jsem kdysi občas používal, ale tohle ani omylem. Je v tom už konečně poznat, jestli je kontakt právě online? Je to taková malá podstatná vlastnost instant messengerů, kterou splňují prakticky všechny IM kromě této zrůdnosti od Googlu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze