Haló, slyšíme se? AirPods Pro 2 dostanou nepostradatelnou zdravotní funkci

Haló, slyšíme se? AirPods Pro 2 dostanou nepostradatelnou zdravotní funkci
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Nových AirPods Pro jsme se bohužel tentokrát nedočkali
  • Apple však přichystal několik praktických novinek zaměřených na kvalitu sluchu

Sluchátka AirPods Pro 2 jsou s námi na trhu již nějakou dobu, avšak nově přicházejí s neobvyklou funkcí, jež má pomoci uchránit sluch jejich uživatelů. Apple se proto hned na začátek krátké prezentace rozhodl vysvětlit, s jakými obtížemi se uživatelé potýkají. V prvé řadě se jedná o nadměrný hluk, který se dlouhodobě projeví ve snížené kvalitě sluchu. Funkce s názvem Hearing Protection pak dokáže pomocí integrovaného čipu pochopit, v jakém prostředí se nacházíte, a napomoci škodlivý hluk minimalizovat.

Druhou novinkou je Hearing Test, pomocí něhož můžete zjistit, jak jste na tom se sluchem, a dokonce zjistit, jak dobře slyšíte na levé i pravé ucho samostatně. Podle Applu se jedná o první důležitý krok, který je skutečně klíčový pro následující opatření.

Sluchátka AirPods Pro 2 budou mít nově rovněž klinicky testovanou funkci naslouchátka pro osoby se sníženou schopností sluchu se zaměřením na mluvený projev či zvuky v okolí. Veškeré novinky dorazí v rámci updatu na AirPods Pro 2 ve spojení s iOS 18.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze