Grandiózní návrat Honoru? První dojmy z elegantního Honoru 50 s Google službami

Grandiózní návrat Honoru? První dojmy z elegantního Honoru 50 s Google službami
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výrobci byla kvůli americkým sankcím zapovězeno 5G i GMS
  • Novince od Honoru však 5G ani Google služby nechybí
  • Čím nás stylový Honor 50 zaujal?

Nový Honor 50 je prvním smartphonem z dílny výrobce Honor, na který se nevztahují americké restrikce v podobě chybějícího 5G či podpory Google služeb, na které se vážou oblíbené aplikace, jako je YouTube, Google Mapy, Google Pay nebo Gmail. Jaké jsou naše první dojmy z této elegantní novinky?

Grandiózní návrat? Elegantní Honor 50 má Google služby

Chce se líbit... a daří se mu to

Honor 50 je na našem trhu dostupný hned ve třech barevných provedeních: Frost Crystal, Midnight Black a testovaném Emerald Green, které odkazuje na pro Honor typické zelené barvy v kombinaci s lesklými zády. Největší pozornost na sebe však strhává modul fotoaparátů s designem dvojitého prstence, který ukrývá celkem čtyři senzory a LED přisvětlení. Při pohledu na záda nelze opomenout ani drobný „výkroj“ pro vypínací tlačítko a kolébku ovládání hlasitosti. Jsou v ideální výšce a díky zaobleným okrajům se zařízení příjemně drží, zvýšenou odolnost však výrobce neuvádí, přestože slot pro dvojici nanoSIM karet chrání silikonové těsnění.

Přední strana je domovem 6,57" AMOLED obrazovky s maximální 120Hz obnovovací frekvencí a „průstřelem“, v němž je 32Mpx selfie kamerka, která skládá 4 pixely do 1. V blízkosti spodního okraje se pak nachází optická čtečka otisků prstů, která funguje spolehlivě, ale mohla by být o něco výš. Displej má rovněž zaoblené okraje, což nemusí vyhovovat každému (a již z výroby předinstalovanou ochranou fólii), během krátkého používání jsme se však zřídkakdy setkali s registrací nechtěných dotyků. Zaoblení po stranách naopak zpříjemní používání gest, pokud neholdujete klasickým Android tlačítkům.

Snapdragon 778G a GMS

Velkou výhodou Honoru 50 je oproti konkurenci (včetně velmi podobně vybaveného modelu nova 9 od Huawei) bezpochyby podpora Google služeb, tedy i možnost si libovolně doinstalovat aplikace dostupné v Obchodu Play. Přímo od výrobce najdeme v telefonu aplikace, jako je YouTube, Gmail, Google Mapy, Google Disk, Google Fotky a další. Operačním systémem je Android 11 s nadstavbou Magic UI 4.2 a v mobilu jsou zářijové bezpečnostní záplaty. Samozřejmostí je také podpora 5G a naprostý dostatek výkonu díky nasazení osvědčeného Snapdragonu 778G v doprovodu 6 GB RAM a 128GB úložiště.

108Mpx fotoaparát v hlavní roli

Honor 50 láká na zajímavou fotovýbavu, které dominuje 108Mpx hlavní snímač. Právě na ten, ale také na 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv, 32Mpx selfie kamerku či dvojici 2Mpx senzorů se již brzy zaměříme v samostatném fotočlánku, který můžete očekávat na mobilenet.cz.

Honor 50 256+8 GB

Rozměry160 × 73,8 × 7,7 mm, 175 g
DisplejOLED, 6,57" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 778G, 1×2,4 GHz + 3×2,2 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 300 mAh, doba nabíjení: 0:41 hodin
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Predobjednane 8+256, škoda že len nieje v zelenej farbe ta je na vyber len v 6+128, v zahraničných recenziach som čital že system nieje velmi odladeny ? beži svižne ? ako je natom váš testovany kusok, vdaka za odpoved.
Jan Kasik
Jan Kasik
Dotaz tento Grandiózní článek vznikl za finančního přispění Huawei / Honoru?
Tam kde byla normální recenze se psalo o matlavém foťáku, běh systemu nic moc a přestřelená cena.
Robo Valkovic
Robo Valkovic
No nevím, za tuto cenu určitě ne, to už je lepší koupě Oneplus 8 (8/128), který jde sehnat za 10000kč. A i když je to starší telefon, nabídne toho si myslím o hodně víc.
Kristýna Turečková
Kristýna Turečková
Telefon vypadá moc dobře. Já bych teda zvolila jinou barvu, spíš tu duhovou, myslím že frost Crystal nebo tak nějak. Ta je nádherná. Jdu ho objednat, ať stihnu ještě tu slevu :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze