GoPro končí s drony a bude propouštět. Firmě se nedaří

4
GoPro končí s drony a bude propouštět. Firmě se nedaří
  • Tržby ve 4. čtvrtletí 2017 společnosti GoPro klesly meziročně o 40 %
  • Nepříliš dobré finanční výsledky mohou vést až k prodeji společnosti
  • Prozatím bude GoPro propouštět

Tržby společnosti GoPro klesly ve 4. čtvrtletí roku 2017 na 340 miliónů dolarů, což je meziroční pokles o 40 %. Šéf společnosti Nicholas Woodman uvedl, že pokud se najde možnost odkoupení společnosti GoPro nějakým větším podnikem, půjde o věc, o které se bude uvažovat. Na to však společnost čekat nemůže, a první kroky vedoucí ke stabilizaci proto uvede v život okamžitě.

V prvé řadě dojde k propuštění přibližně 250 zaměstnanců, přičemž GoPro jich doposud má více než 1 250. Dalším ozdravným krokem má být ukončení výroby dronů. Tento segment je dle zástupců GoPro vysoce konkurenční a současně trpí různými regulacemi pro provoz dronů. Ke stabilizaci financí má napomoci i snížení mzdy ředitele Nicholase Woodmana na pouhý 1 dolar. Tato opatření by měla přinést lepší výsledky už zhruba v polovině roku 2018. Na nové skutečnosti reagovaly dle očekávání akcie poklesem o přibližně čtvrtinu hodnoty.

Zdroj: bbc.com

Diskuze ke článku
Hrachovec
Je to logické. Podívejte se, jaká konkurence se za poslední dobu objevila (Xiaomi, Lamax, Niceboy, Sencor, SJCam, ...) a útočí nízkou cenou. Byť osobně Gopru fandím, jejich cenová politika je prostě přestřelená. Chybí jim prostě nějaký low-cost model pro masy. Každej jim nedá desítku za sportovní kamerku, kterou použije párkrát za rok ...
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Konečne táto značka zmizne, ich tragicky priemerné produkty za prémiovú cenu naozaj nemajú čo robiť v roku 2018.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze