Google zkouší novou podobu svých aplikací

7

Server Geek.com přichází s uniklými obrázky, které ukazují testovací podobu dvou Android aplikací od Googlu. První je Kalendář a druhá Gmail. Kromě nového vzhledu dostávají také nové funkce. Není však jasné, kdy se tyto novinky dostanou do ostrého provozu.

Kolik asi vzniklo návrhů, než Apple schválil finální podobu svého systému iOS 7? Pravděpodobně jich byla celá řada. Stejně tak Google neustále zkouší všechny možnosti a snaží se vylepšovat vzhled svých aplikací (a potažmo celého systému). Geek.com přichází se zajímavými úniky obrázků, které dokazují, že Google s největší pravděpodobností zkouší novou podobu některých svých aplikací. První je Kalendář, který má v této testovací verzi mnohem plošší a hlavně světlejší vzhled. Zmizela všudypřítomná šedivá a byla nahrazena bílou. Také zde nalezneme spoustu kulatých prvků, od avatarů až po jednotlivé dny v kalendáři. Zmizela také výrazná mřížka a horizontální čáry. Kromě vzhledu došlo i na funkce. Jednou je třeba Daily agenda, která vám udělá přehled každého dne a klidně vám ho odešle na email. Dále by měl být kalendář více provázaný se sociálními službami Google+.

Google Kalendář leak

Druhou aplikací je Gmail. V testovací verzi server Geek.com objevil záložky, které dokáží třídit vaše emaily. Dostupné byly následující položky: Social (sociální sítě, zprávy z Facebooku, Twitteru a podobně), Promotions (propagační zprávy a letáky), Forums (upozornění z diskuzí), Updates (aktualizace), Travel (cestování, nabídky), Purchases (platby) a Finance. V této verzi také mizí označování emailů hvězdami a místo toho si je můžete připnout. Připnuté emaily se budou zobrazovat na vrchní straně aplikace. Jedním tlačítkem je ale můžete zase skrýt.

Gmail leak

Podoba nemusí být finální, protože jsou obě aplikace pouze v testovací fázi. Podle zprávy serveru Geek.com se jednalo o stabilní verze, které fungovaly správně a nový vzhled i funkce si autor pochvaluje. Uvidíme, zda se v této podobě dostanou do ostrého provozu.

Zdroje: geek.com, geek.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Akoby som to už niekde videl....hmmmmmm....nemá také zjednodušené prostredie aj APPLE??...to sa mi asi iba zdá .....:)
Dano
Teda na kalendári je čo zlepšovať. Ešte že sú aj alternatívy... Ale hlavne nepochopím že dám zdielať nejaký odkaz z netu a kalendár ako možnosť sa mi tam nezobrazí aby som si odkaz mohol neskôr pripomenúť... Business kalendár to našťastie zvláda...
Radek
Ta modra je hrozna
Tomáš Mašlej
Tomáš Mašlej
mne sa tá modrá páči, no som zvedavý aká bude finálna podoba aplikácií :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze