Google vysvětluje, jak šlo iPhone napadnout při pouhé návštěvě webu

16
Google vysvětluje, jak šlo iPhone napadnout při pouhé návštěvě webu
  • Pět různých chyb umožňovalo přístup k uživatelským datům
  • Stačilo pouze navštívit infikovanou stránku
  • Apple již chyby opravil

Tým hackerů z Google Day Zero si připisuje další úspěch, který jejich zaměstnavatel neváhá prezentovat v rámci konkurenčního boje. Při hledání softwarových chyb v nejrůznějších produktech (jak vlastních, tak cizích) narazili na velmi znepokojivé zjištění, že operační systémy iOS od verze 10 až po 12 šlo napadnout jednoduše tak, že majitel telefonu navštívil nebezpečné stránky.

iOS 12 beta

Pět různých způsobů popisuje tým podrobně na svém blogu. Zároveň dodal, že tak útočníci mohli získat přístup k datům v telefonu a také jeho přesné poloze. A rozhodně nešlo o teoretický útok – takto vytvořené stránky měly návštěvnost v řádů tisíců.

1. února nahlásil Google chybu Applu a o závažnosti chyb svědčí i fakt, že záplaty byly hotové o týden později. V bezpečí před uvedenými postupy by tak měli být všichni, kdo mají iOS 12.1.4 a vyšší.

Diskuze ke článku
Tomason
Aha, takže by bylo správně o tom mlčet, ať se to ututlá, že jablečňáci!
Eedx
Meli by si hledet Androidu a starat se o nejm Co chvilu vidim zpravy, ze Android ma chyby, ze prosly do Play Storu aplikace, co maji malware atd. Zatimco Apple chyby opravi hned, Google az za nekolik mesicu nebo vůbec.
Honza
Je úplně jedno jestli někdo má android nebo ios všechno se dá hecknout pokud tomu člověk rozumí:P
Pey
Software má chyby? To je šok! :-D Asi jako kdyby někdo řekl, že na Android neexistuje malware a další....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze