Google umožní synchronizovat stávající lokální soubory v počítači s cloudem

Google umožní synchronizovat stávající lokální soubory v počítači s cloudem
  • Nástroj Backup and Sync usnadní synchronizaci souborů ve vašem počítači s cloudovými službami Googlu
  • Práci se soubory na Google Disku i Fotkách zpříjemní přehledný správce
  • Aplikace bude k dispozici pro Windows i macOS již 28. června

Google dnes oznámeným nástrojem Backup and Sync dá svým uživatelům možnost synchronizovat stávající lokální soubory včetně fotek se svými cloudovými službami Google Disk a Fotky. Dočkáme se přehledného správce, aby práci se soubory zvládl každý. Nástroj zajistí, abyste své soubory v cloudu našli ve stejné struktuře složek jako ve vašem počítači.

Samozřejmě si budete moci vybrat, které konkrétní složky chcete synchronizovat, abyste se vešli do 15GB limitu, kdy ještě není potřeba cokoliv platit. Kdykoliv si však další gigabajty můžete přikoupit.

Google Drive

Google zpřístupní Backup and Sync již 28. června. Podporována jsou Windows i Mac zařízení. Tento nový nástroj směřuje zejména na běžné uživatele, pro pracovní využití přijde obdobné řešení až později.

Již nyní nabízí Google desktopové aplikace pro správu souborů v cloudu, ale jejich funkčnost je oproti Backup and Sync omezená.

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: gsuiteupdates.googleblog.com, mashable.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Rob
Ja bych jim tu aplikaci hned zakázal, tak jako to dělal Google
Jirka K
ÁÁááá tady někdo zase objevil Ameriku :)
Já používám Google Disk Synchronizaci dat (ve Windows) už hromadu let a to třeba i na více PC současně s jedním Google účtem.
Vidím, že tento přízpěvek mohl napsat jedině někdo, kdo si o tom někde jen přečet a sám to ani nepoužívá. Jsou tam uvedenéněkteré nepřesnost, ale to nemá cenu tady komentovat.. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze