Google spustil Hangouts Chat, alternativu pro aplikaci Slack

1
Google spustil Hangouts Chat, alternativu pro aplikaci Slack
  • Počínaje dnešním dnem je zpřístupněna aplikace Hangouts Chat pro firmy
  • Jde o pokročilý komunikační kanál
  • Hlavním úkolem je konkurence již zavedené platformě Slack

Je tomu už více než rok, co Google představil speciální aplikaci Hangouts Chat. Ačkoliv může název evokovat příbuznost s klasickou chatovací aplikací Hangouts, má novinka mnohem blíže k profesionální formě komunikace a hodlá konkurovat platformě Slack. Aktuálně se aplikace Hangouts Chat zpřístupňuje všem uživatelů s účtem G Suite.

Hangouts Chat

Podstatným rozdílem pro uživatele je zaměření na firemní sféru. Kromě běžné textové komunikace tak Hangouts Chat umožňují rychlé a snadné sdílení různých dokumentů, plánování událostí či provázanost například s kalendářem, kam vám aplikace dokáže automaticky ukládat různé schůzky. Samozřejmostí je tvorba různých úkolů a spolupráce s dalšími členy vašeho týmu, kterým bude udělen přístup k dané konverzaci či práci. V aplikaci jsou také inteligentní boti, kteří se vám pokusí usnadnit práci. Například můžete začít komunikovat s cloudovým úložištěm Google Disk skrze frázi @Drive. Jako další příklad můžeme uvést příkaz @Meet, pomocí kterého lze kontrolovat a organizovat sdílené kalendáře.

Hangouts Chat

V každé pracovní skupině může být teoreticky až 8 tisíc členů a omezeni by tak neměly být ani velké organizace. Aplikace aktuálně podporuje 28 různých světových jazyků a je dostupná pro operační systémy Android, iOS, Mac a Windows (klasický program pro Windows 7 a novější). Případně existuje také webové rozhraní.

Stáhnout Hangouts Chat

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: blog.googl, engadget.com