Google s LG podepsal 10letou licenční smlouvu ohledně patentů

Během včerejšího dne světová média obletěla zpráva, ve které se hovoří o tom, že jihokorejské LG podepsalo licenční smlouvu s americkým Googlem. A o co vlastně ve smlouvě jde? Především o vzájemné sdílení patentů.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Díky tomuto ujednání by mělo být zamezeno vzájemným žalobám mezi oběma společnostmi v následujících 10 letech. K události se vyjádřil také Allen Lo, jenž je v Googlu hlavní osobou, která má na starost právě patenty. Uvedl, že tato spolupráce umožní vyrábět produkty, které ještě zvýší uživatelský komfort.

google lg logo-800x171

TIP: Stáhněte si nejnovější Google Calendar 5.0 v Material Designu

Smlouva se vztahuje na všechny současné patenty, i ty, které obě společnosti získají v příštích 10 letech. To, zda jedna ze společností té druhé musela vyplatit nějakou částku, nejsou v současné době informace. Jedná už se o druhou podobnou smlouvu, kterou letos Google podepsal, dříve se totiž podobně domluvil i se Samsugnem, ovšem jen na 5 let.

Ihned se také vyrojily spekulace o tom, zda LG nevyrobí další Nexus, neboť stálo za Nexusem 4 i 5, letošní „šestku“ však vyrobila Motorola a Nexus 9 tchajwanské HTC.

Zdroj: LG