Google rozšířil funkci offline čtení v Chromu

Google rozšířil funkci offline čtení v Chromu
Fotografie: Google
  • Nová aktualizace Chromu pro Android rozšiřuje funkci offline čtení stránek
  • Pomocí funkce se stáhne týdně přes 45 milionů stránek
  • Aktualizace je již k dispozici v obchodě Google Play

V prosinci přidal Google do svého prohlížeč Chrome pro Android užitečnou funkci, která vás nechá stáhnout vámi požadované stránky pro zpětné offline čtení. Podle Googlu se každý týden stáhne přes 45 milionů stránek pro offline využití, což ukazuje, že je tato funkce skutečně populární a dává tak smysl, že ji chce Google dále rozvíjet. Proto vyšla pro Chrome menší aktualizace, která práci se stahováním offline stránek trochu zpříjemňuje.

Chrome

Nyní, pokud v Chromu podržíte prst na jakémkoli odkazu na nějaké webové stránky, dostanete možnost stáhnout si tyto stránky přímo z vyskakovací nabídky a nemusíte tak na onen web ani chodit. Navíc přidal Google tlačítko „Stáhnout stránku později“, které se objeví na klasické obrazovce s dinosaurem, pokud chcete otevřít nějakou webovou stránku, ale nejste zrovna připojeni k internetu. Stačí na tlačítko klepnout a požadovaná stránky se stáhne, jakmile budete zase připojeni.

A na závěr, pokud otevřete v Chromu novou kartu, budou už stažené stránky nově označeny malým odznáčkem a úplně nahoře můžete na této hlavní obrazovce vidět také seznam stažených stránek. Pro používání těchto nových funkcí musíte mít samozřejmě staženou nejnovější verzi Chromu, ke které se dostanete klidně i z našeho odkazu do obchodu Google Play pod tímto článkem.

Stáhnout Chrome

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.googl, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze