Google+ projde aktualizací: nový vzhled a funkce pro úpravu obsahu

3

Sociální síť Google + stále zřejmě není tak populární, jak by si Google představoval. Možná proto se v nejbližších dnech dočkáme další aktualizace pro Android verzi, která přinese inovovaný vzhled a také nové funkce pro tvorbu Awesome Stories a Awesome Movies.

Novinky nastíněné v úvodu článku si můžeme rovnou přiblížit. Funkce Awesome Stories bude mít na starost vaše fotografie. Vytáhne si z nich všechna data o čase a místu pořízení a následně je poskládá do fotoalba, které si budete moci prohlížet. Tato novinka přichází ideálně v čase dovolených, pro které je rychlé uspořádání nespočtu nových snímků jako dělané.

Ukázka funkce Awesome Stories

Awesome Movies budí dojem, že půjde o další album, ale tentokrát složené z vašich videí. Realita je nicméně mírně odlišná. Funkce Awesome Movies vám částečně nahradí známý Movie Maker ze stolních počítačů. Jednoduše poskládá vaše videa, ale i fotky a vše automaticky doplní například o hudební podklad či efektní přechody. Opět praktická věc pro někoho, kdo by si rád z nově pořízeného obsahu pořídil zajímavou prezentaci.

Mezi další nové funkce bude patřit možnost vytváření GIFů. Bude stačit přidržet na obrázku prst a vybrat jednu z možností Motion nebo Mix. Na Android aplikaci by také měly být podporovány obří knihovny pro fotografie a uživatel tak dostane přístup klidně k tisícům svých fotografií. Na konec zmiňme, že se v rámci aktualizaci mírně změní vzhled aplikace. Dominantní bude červený pruh, nový navigační panel umožní snadnější přepínání mezi vašimi kruhy a komunitami a příspěvky by měly vyplnit celý displej.

Aktualizace by se měla postupně šířit světem. Aktuálně se například na redakčních telefonech nenabízí, ale to by se mělo v následujících dnech změnit.

Stáhnout Google+

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: plus.google.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
grc
super :) Jsem rád, že máme tady G+. FB fakt již leze na nervy, jde to s ním z kopce
Grom51
to nepomůže, g+ bude mrtvé dále. dokud tam nebudou uživatelé, je jedno jak super ta soc síť bude. Proto jsou všichni na FB, nadávají na to, ale nikde jinde nemají takovou síť svých známých.
Karel Lang
Karel Lang

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze