Google představil YouTube Gaming zaměřený na hráče

7

Dlouho spekulovaná služba dostává konkrétnější obrysy. Google totiž právě představil YouTube Gaming, který bude výhradně zaměřený na hry a hráče. Služba dostane vlastní webovou stránku a aplikaci.

YouTube Gaming

Od spekulací o tom, že Google koupí streamovací server Twitch se přešlo k tomu, že hodlá spustit vlastní konkurenční službu, která se více zaměří na hry. Živé přenosy a videa z her jsou dnes na YouTube běžně dostupné. Tato služba má přinést hlavně lepší uspořádání a některé funkce navíc. Dokonce se máme dočkat vlastní stránky a aplikace. Každá hra (každá velká hra – Google mluví o více než 25 tisících titulech) má svou vlastní stránku, pod kterou se shromažďují videa od různých uživatelů. Každý tak může sledovat přímo ty tituly, které ho zajímají.

Odděleno bude také vyhledávání, takže v aplikaci narazíte jen na herní videa. Již dříve Google spustil videa s 60 snímky za sekundu, což se hodí především pro záběry z her. Nyní k tomu ale nabídne i nové funkce. Už nebude potřeba nastavovat živý přenos dopředu a pokaždé bude mít přenos stejný odkaz.

Nejprve se YouTube Gaming dočkají ve Spojených Státech a Velké Británii, konkrétně toto léto.

Zdroje: googleblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Myslím, že by bylo fajn kdyby všechny ty letsplaye a herní videa zmizeli z youtube, ale jaký mít důvod jít pod toto.
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Myslím, že vliv na Twitch to určitě mít nebude. Nebude důvod přejít na YTG.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze