Google Pixel 3 XL rozebrán. Displej pro letošní rok dodal Samsung

5
Google Pixel 3 XL rozebrán. Displej pro letošní rok dodal Samsung
  • OLED displej pro Pixel 3 XL dodává Samsung
  • Opravy displeje jsou však velmi složitou záležitostí
  • Velmi dobře je však zpracován odvod tepla

Experti z iFixit si aktuálně vzali na paškál nový Pixel 3 XL od Googlu a neudělali s ním nic pěkného. Došlo samozřejmě ke kompletnímu rozebrání. Co podstatného nám odhalili? V prvé řadě víme, že AMOLED displej dodává Samsung, zatímco loni bylo dodavatelem LG. Důvod ke změně je však zcela prostý. Nejlepší AMOLED displeje v současnosti produkuje Samsung a nachází se v telefonech, jako je Samsung Galaxy Note9 nebo Apple iPhone Xs Max. Volba Googlu je tak zcela pochopitelná.

Google Pixel 3 XL

Z textů iFixit jsou také podstatné informace ohledně případných oprav. Pixel 3 XL získal hodnocení 4 bodů z 10, kdy 10 značí nejjednodušší opravu. Ke snadnosti oprav zmiňme, že veškeré šrouby uvnitř zařízení jsou běžné torxy T3 a použito je i lepidlo. Právě spousta lepidla, které jednak drží samotnou baterii a dále se stará i o utěsnění zařízení, opravy vždy komplikuje.

Špatnou zprávu pro případné opravy je, že například výměna displeje vyžaduje rozebrání celého zařízení. Netřeba připomínat, že tím vlastně na všech místech porušíte lepidlo, které je nutné opět pečlivě vracet na své místo. Googlu se naopak povedl odvod tepla při zátěži, díky tomu, že celá základní deska je ze spodní strany pokryta speciální tepelnou pastou.

Google Pixel 3 XL

Rozměry158 × 76,7 × 7,9 mm, 184 g
DisplejPOLED, 6,3" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 128 GBne
Akumulátor3 430 mAh
Diskuze ke článku
Martin
A pro Pixel 3 zas dělá display LG, takže se prohodili nic víc, ale LG má výhodu, Pixel 3 bude víc oblíben než XL už jen kvůli hnus notch co má XL.
Absolut NoFak
Když je dobře vyřešen odvod tepla, tak už se OLED nebude připalovat?
Petr
Sakra ten Samsung si musi mastit kapsu na prodeji displejů. Iphony, Pixely a mnoho dalších.
Michal
Mam Pixel 2 XL u ktereho bylo spousty a spousty kritiky na kvalitu panelu, ktery byl prave od LG.
Jelikoz mam jeden z novejsich kusu (kupovan v cervenci) tak nepozoruju ani vypalovani - ktere bylo u hodne kusu z prvnich serii klidne po par dnech pouzivani a ani ten mega modry nadech pri pohledu z boku.
Nevim jestli něco změnilo LG, nebo Google to ošetřil SW, ale když porovnam s nekterou konkurenci tak display je za me super. Bílá je bílá a ne nažloutlá jako kolikrát jinde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze