Někteří uživatelé Pixelu stále neobdrželi prosincové bezpečnostní záplaty

19
Někteří uživatelé Pixelu stále neobdrželi prosincové bezpečnostní záplaty
  • Někteří uživatelé Pixelů mají i na začátku roku 2020 stále listopadové bezpečnostní záplaty
  • Google slíbil situaci napravit
  • Lednová aktualizace má obsahovat i prosincové vydání

Jednou z hlavních předností nákupu Pixelů je garantovaná tříletá softwarová podpora včetně měsíčních bezpečnostních aktualizací. V poslední době se však ukazuje, že tato konkurenční výhoda již tak úplně neodpovídá realitě.

V tuto chvíli, tedy na začátku ledna 2020, někteří majitelé Pixelů 3 (XL) stále neobdrželi prosincové bezpečnostní záplaty. Situaci dostalo do povědomí médií několik zklamaných uživatelů, kteří Google oslovili na Twitteru, ale také redaktoři droid-life.com.

Absence prosincových bezpečnostních záplat se navíc podle všeho netýká pouze Pixelů 3, ale i před několika měsíci představených Pixelů 4 (XL). Google bohužel nevysvětlil, proč ke zpoždění došlo, nicméně slíbil brzkou nápravu. Aktualizace s lednovými bezpečnostními záplatami, která by měla dorazit na začátku příštího týdne, má zároveň obsahovat i prosincové vydání. Nezbývá než doufat, že bude Google do budoucna více dochvilný a k podobným situacím již nedojde.

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
To je ta ukázková podpora "vlajkovky" a důvod mít pixel. Ale pořád lepší než jablečná zařízení, ta dostanou jednou za rok a šmitec. Pak jen nepravidelné bug opravy po celý ok.
Offečka Jablečna
To teď budete psát o všech drojdech, co nedostávají aktualizace? Tak to máte co dělat.
Mara Studna
Mara Studna
Stejná situace je i u Sony.Sony již 5.prosince uvolnilo Nový Android 10 pro Xperia 1 a 5,nicméně pouze info o tom,že tato zařízení budou aktualizována pro Ceskou Republiku mi naskočila v aplikaci podpory 18.prosince a stále aktualizace nedorazila.Takže stále čekám a čekám,ale v podstatě je mi to jedno,nebot to nelze nijak ovlivnit.Jenom na to poukazuji v tom smyslu,že situace se podle mého obecně nijak nezlepšila,výrobce si v podstatě dělá co chce a je to pouze na něm,kdy danou aktualizaci uvolní a jak pro jaký přístroj.
Mara Studna
Mara Studna
Sony poslední záplatu uvolnilo říjnovou,to je smutné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze