Google Glass jdou do výroby, v USA jich vyrobí několik tisíc

5

Google již brzy začne s výrobou svých chytrých brýlí Glass. Kalifornská společnost se však docela nečekaně zachová jako patriot, a brýle nebude vyrábět levně v některé z asijských zemí, ale doma v USA.

Google vybral prvních 8 tisíc „beta“ uživatelů Glass v minulém měsíci prostřednictvím soutěže. Ta probíhala pouze v USA, a zájemci o brýle měli v 50 slovech na Twitteru nebo G+ napsat co nejoriginálnější nápad na jejich používání. Jeden z úspěšných uživatelů například napsal, že pracuje jako ošetřovatel v ZOO, a brýle by si rád vzal na sebe při krmení tučňáků.

Před pár dny Google dokončil výběr 8 tisíc šťastlivců a odeslal jim gratulace. Tito lidé ovšem nedostanou žhavý gadget zadarmo. Google si totiž za exkluzivitu nechá zaplatit 1500 dolarů, tedy v přepočtu při aktuálním kurzu cca. 30 tisíc korun. Uživatelé se navíc ještě budou muset pro své brýle sami osobně dostavit do jedné z centrál Googlu v New Yorku, Los Angeles nebo San Franciscu. Doufejme, že finální verze bude řádově levnější. Cenově jako jakž takž únosnou mez si dovedeme představit částku zhruba kolem 800 dolarů (16 tisíc korun).

Prvních 8 tisíc majitelů Google Glass už je vybráno

Zajímavé také je, že se alespoň těchto prvních pár tisíc kusů Google Glass bude vyrábět přímo v USA v jedné z tamních továren společnosti Foxconn v kalifornském městě Santa Clara. Přesnější termín, než vyrábět, je ale možná spíše kompletovat, jelikož jednotlivé součástky samozřejmě budou pocházet z 90% z Asie.

TIP! Google ukázal úžasné demo Googe Glass a nové aplikace

Základní Explorer verze, kterou zákazníci dostanou zatím oproti variantě, kterou Google chystá pro celosvětový prodej v předběžném termínu na začátek roku 2014, toho zatím tolik neumí. Chybět bude například mobilní datové připojení skrze síť operátorů (podporováno bude Wi-Fi), to z důvodu velké energetické náročnosti a příliš malého akumulátoru v Google Glass. Velký akumulátor by totiž mohl být kvůli vysoké hmotnosti překážkou pro pohodlné používání. Otázkou však je, jak moc budou brýle schopným nástrojem v každodenním životě v off-line režimu na ulici. Prakticky nutností tak bude Wi-Fi tethering před mobil, který se ale tím pádem mnohem rychleji vybije. Od prvních majitelů Glass se každopádně očekává zpětná vazba, která poslouží Googlu pro vyladění brýlí tak, aby finální produkt byl co v rámci možností současných technologií nejlepší.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
abc
Mna by zaujimalo preco si ten osetrovatel nekupil za $399 GoPro Hero3, ktora bude mas zrejme aj lepsi obraz ako ta mikrovlnka na mozog. Respektive vo vsetkych aspektoch to bude lepsie ako toto cudo.
Borec
Počkám na kopii k nerozeznání z Číny za 9 Dolarů ( která ani nemusí být funkční ) a budu king na diskontéce :))) To si kámoši s iPadama ani neškrtnou.
Prosteto
Mě by hlavně zajímalo jak to ti chytráci vyřeší s internetem. To bude muset google vyrobit nové "Micro-nano-mini karty" :DDDDDD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze