Google chystá novou aplikaci pro cestování

1

Paletu aplikací má Google skutečně bohatou. Máme zde aplikaci téměř pro vše, co si lze představit – Kalendář, Hudba, Mapy, Dokumenty, Fotky a mnohé další. V budoucnu vám chce však Google pomoci i s výlety, potažmo cestováním, a proto přijde nová aplikace Google Trips.

Trips vám bude procházet váš Gmail a hledat například informace o vašem odletu a příletu. Zjistí data o vašem ubytování v hotelu, rezervace na večeři a dokonce i jaké památky chcete navštívit. Všechny tyto informace jsou potom shromážděny do přehledného itineráře a aplikace vám rovnou nabídne, jaká místa byste rozhodně měli v dané lokalitě navštívit.

Google Play

Vše bude zaneseno do navigace, ve které bude celý výlet připraven a veškeré informace o výletu včetně navigace na vybraná místa budu dokonce přístupné offline. Sami uživatelé mohou poté psát k výletům komentáře a vkládat fotky, aby měli na celou událost hezkou památku.

Aplikace je pouze v interním testování a prozatím nevíme, kdy se jí dočkáme v Obchodu Play. Očekávat můžeme i verzi aplikace pro iOS, jelikož Google na tomto systému nabízí i ostatní své aplikace. Nebude tedy záležet na tom, zda jste zastáncem nakousnutého jablka nebo zeleného robotka a budete si moci tuto zajímavou a nepochybně užitečnou aplikaci vyzkoušet.

Zdroje: techcrunch.com, engadget.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
fremy
Ke stažení je také v APKmirror. Spustil jsem si u nás v ČR bez problému. Z Gmailu pár rezervací do hotelů načetlo, vytvořilo např. Trip to Berlin, avšak bez více zdrojových dat, rezervací a podkladů z gmailu to působí, jakoby neměla co nabídnout. Nevím, kdo všechny tyto letenky, hotely apod. má čitelné v emailu. Doporučení míst k výletům jsou však super. Myslím, že to fungovat bude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze