GoClever Insignia 5X: výkonný Android s velmi silnou baterií

14

Na český trh zamířila další novinka od výrobce GoClever. Tentokrát už nejde o žádný low-end, ale o model, který se zcela bez legrace hlásí o vstup mezi vyšší střední třídu. Nabízí pětipalcový FullHD displej, čtyřjádrový procesor, 13megapixelový fotoaparát nebo dokonce baterii s kapacitou 4 000 mAh.

Novinka nese jméno GoClever Insignia 5X a v plejádě specifikací se nachází hned několik příjemných překvapení. Začněme například displejem, který na úhlopříčce 5 palců nabízí kvalitní rozlišení 1920 x 1080 pixelů. Ke všemu si připočtěte použití IPS panelu. Velký displej znamená větší rozměry, které činí 143 × 72 × 9 milimetrů a hmotnost je 156 gramů. Vše se standardní baterií. To si zapamatujte, neboť se k bateriím ještě vrátíme později.

V další výbavě figuruje čtyřjádrový procesor MediaTek MTK659T s taktem 1,5 Ghz, kterému je nápomocen 1 GB RAM. Interní paměť 4GB prostorem příliš neoslní, avšak paměťové karty jsou podporovány. O prostředí se stará operační systém Android 4.2 Jelly Bean. Telefon si hravě poradí také se dvěma SIM kartami. Na zadní straně se pak nachází 13megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou, který zvládá zaznamenat FullHD video. Čelní stranu pak okupuje kamerka s rozlišením 2 megapixely.

Specialitou tohoto modelu je výdrž. Pokud chcete tenký telefon, použijete jen velmi průměrnou baterii o kapacitě 2 000 mAh. V základním balení nicméně objevíte ještě jednu větší baterii, která poskytne velkorysou kapacitou 4 000 mAh, která již bezpochyby zajistí telefonu dlouhou výdrž i při větším zatížení.

GoClever Insignia 5X

Datová výbava čítá podporu přenosů HSPA+, Wi-Fi b/g/n či Bluetooth 4.0. Výčet není příliš dlouhý a chybí nám například NFC či LTE. Na druhou stranu lze nad něčím i přimhouřit oko, neboť GoClever nasazuje velmi agresivní cenovou politiku. Za zmínku stojí GPS, se kterým se pojí předinstalovaná navigace s mapovými podklady České republiky, Slovenska a Polska.

GoClever Insignia 5X

Novinka GoClever se na našem trhu prodává v černé barvě za 5 990 Kč. Pro mnohé fádní černou bravu lze odlišit dokoupením barevných rámečků kolem displeje. K dispozici je zlatý, tmavě červený či fialový rámeček.

Technické parametry GoClever Insignia 5X

Kompletní specifikace
Konstrukce143 × 72 × 9 mm, 156 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: PowerVR SGX544MP4
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:53 hodin
Dostupnostúnor 2014, 5 000 Kč
Diskuze ke článku
Michal
Za tu cenu to vypadá dobře, trochu mi připomíná starší HTC. Koupil bych si ho radši než nějaký mnohem dražší Samsung se srovnatelnými parametry
A_P_H
počkám si tak 3 měsíce a uvidím jak klesne cena :) pak si ho rozhodně koupím :)
Endon
Budete ho mít v testu?
kleinak
Tomu se nechce ani věřit,jak je možné,že kdejaký NO NAME dává k telefonu 2x baterii a teď dokonce o kapacitě 4000mAh??????????? Pokud by je nedával,tak je možnost si ji dokoupit a to u většiny telefonů není možné.
Lepší o nějaký ten milimetr tlustý telefon,ale o to větší výdrž.Kolik lidí by tohle uvítalo,já ano.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze