Gmail pro iOS nově zvládá synchronizaci na pozadí

10

Google pokračuje v aktualizaci svých aplikací pro iOS 7 a dnes na řadu přišel Gmail, který konečně zvládá stahování nových emailů na pozadí. Už se vám tak nestane, že musíte dlouho čekat, než se vám po otevření aplikace schránka obnoví. Jakmile aplikaci otevřete, tak by mělo být vše připraveno, pokud tuto novou funkci povolíte.

Emaily dnes nečteme jednou denně večer u počítače, ale chceme je mít neustále při sobě a vědět o všem okamžitě. I dnes s tím ale mohl být někde problém. Například aplikace Gmail pro iOS sice podporovala push notifikace, ale celé emaily na pozadí se nestahovaly a po otevření aplikace docházelo ke zdržení. Nyní však Google připravil aktualizaci, která tento nedostatek odstraňuje. V první řadě potřebujete iOS 7. Pak musíte povolit aktualizace na pozadí pro aplikaci Gmail. Díky tomu se už po stisknutí tlačítka aktualizovat nezděsíte, kolik se vám toho najednou načetlo, protože všechny emaily by měly být připraveny. Budou se totiž stahovat i ve chvíli, kdy aplikace nebude spuštěná.

Gmail pro iOS 7

Druhou novinkou je podpora jednotného přihlášení pro všechny Google produkty. Jakmile jste přihlášeni v jedné z Google aplikací (Mapy, Drive, YouTube nebo Chrome), tak v těch ostatních budete přihlášeni automaticky. Zadávání hesla stále dokola se sice hodí pro lepší zapamatování, ale práci vám to vyloženě neurychlí. Google ovšem upozorňuje, že při větších aktualizacích může dojít k odhlášení a po té se budete muset znovu přihlásit. Opět ovšem pouze jednou. Aktualizaci stáhnete z obchodu AppStore, pokud jste tak již neučinili.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: gmailblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Jakub
Naprosto nechapu proc google dela app pro iOS kdyz je jeho nejvetsi rival. Proc nedela aplikace taky na WP kdyz ho vovec neohrozuje ?
sgs2
:-D no tě prkno tuhle základní vychytávku zvládá iOS až v roce 2014 :-D
Resp.
Lépe řečeno Google zvládl integrovat do své aplikace tuto funkci, no za to mu patří přece pochvala XD
Pf
Neni duvod pouzivat gmail, tu neprehlednou patlanici plnou reklam. Z Gmailu jsem odesel pred cca 5 lety na hotmail -outlook.com, ktery je o x trid nez Gmail vys. Vztekejte se jak chcete, ale je to tak.

Outlook.com a OneDrive mi prijde mnohem duveryhodnejsi, prehlednejsi a lepsi nez Gmail.
Pokuzivat Gmail, je jako ulozit heslo od sveho uctu na pocitaci v knihovne, at si vsichni poctou v moji schrance

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze