Gigabyte GSmart G1355: první dojmy z obra, co umí dualSIM

50

Jestliže máte více SIM karet a nechcete používat více telefonů, pak můžete buď SIM karty v jednom telefonu střídat, nebo používat dualSIM telefon. Společnost Gigabyte se na výrobu dualSIM telefonů s Androidem specializuje, pojďme se v krátkosti podívat, jak je na tom její nejnovější model GSmart G1355.

Společnost Gigabyte možná znáte spíše jako výrobce základních desek, a tak je pro vás možná překvapením, že vyrábí i mobilní telefony. Není to v tomto směru žádný nováček, už má za sebou pěknou řádku telefonů s Windows Mobile a zhruba před dvěma lety přešla na telefony s Androidem. Model GSmart G1355 je momentálně její nejvýkonnější model.

Gigabyte GSmart G1355: oficiální fotografie

Když telefon Gigabyte GSmart G1355 vezmete poprvé do ruky, bude se vám zdát poměrně velký a těžký. Je to dáno tím, že se jedná o model s displejem 4,3 palců, má rozlišení 480 x 800 bodů. Oproti předchozím modelům je to významný krok vpřed, jeho předchůdce GSmart G1345 měl 3,5 palcový displej s rozlišením 320 x 480.

Čitelnost na slunci zas tak úplně špatná není

Kvalita zpracování telefonu je poměrně dobrá, občas sice jeho plastové tělo zavrže, ale jen při silnějším zmáčknutí na určitých místech. Všechny hrany jsou zaoblené, plasty mají protiskluzovou (lehce pogumovanou) úpravu, takže se na nich ani nedrží otisky prstů. Hodně příjemně mě mimochodem překvapil velký reproduktor na zadní straně, který hraje skvěle a hodně hlasitě, většina dražších telefonů konkurenčních značek se mu v tomto zdaleka nevyrovná.

Největším benefitem tohoto telefonu je možnost provozu s dvěma SIM kartami současně. Na příjmu můžete být stále na obou číslech, ovšem v případě aktivního hovoru nebo datového přenosu je druhá SIM neaktivní. Tuto vlastnost (pro někoho nepříjemnou) mají všechny dualSIM telefony této značky stejnou už od počátku.

Slot na dvě SIM karty

Co se týče hardwaru, nepatří telefon k žádným rychlíkům, výrobce stále spoléhá na starší čipset Qualcomm MSM7227T s 800 MHz procesorem. Je to takové snesitelné minimum, ale zapomeňte na to, že si zahrajete novější 3D hry, zůstaňte raději u Angry Birds. Operační paměti RAM je naštěstí dostatek, 512 MB j k použitému čipsetu adekvátní číslo.

Fotografie z interního digitálního fotoaparátu jsou spíše lehce podprůměrné, trápí je velká komprese a nižší ostrost, výrobce alespoň zapracoval na barevném podání. To je mnohem lepší, než u předchozích modelů, které měly fotografie hodně vybledlé.

Cena telefonu se pohybuje kolem 6500 Kč s DPH, což je dle mého názoru za takto vybavený dualSIM cena přiměřená a konkurenceschopná. Pokud se podívám do nabídky českých e-shopů, žádný jiný dualSIM s takto velkým a jemným displejem nikdo jiný nenabízí. Nebo nějaký znáte?

Gigabyte GSmart G1355 máme právě v redakci. Již brzy se můžete těšit na recenzi. Ptejte se nás zatím v diskuzi pod tímto článkem na to, co vás zajímá a co máme vyzkoušet. Jaké jsou vaše názory na tento telefon?

Technické parametry Gigabyte GSmart G1355

Kompletní specifikace
Konstrukce128,9 × 69,8 × 11,5 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 15 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1,02 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 6 500 Kč
Diskuze ke článku
SPEEDY
Zajímá mě reálná výdrž baterie,
díky
Kusaj
Také se přidávám k prosbě o recenzi baterie. Díky
Pepa
Včera jsem si jej koupil a zatím jsem překvapenej..doposud je to nejlepší android dual sim co jsem zkoušel.Je pravda že by snesl výkonnější procesor,ale jinak mě ničím extra nes... A to už jsem několik zařízení vyzkoušel...
Kusaj
A baterka, ako sa má? Žere stejně jako starší gigabyty?Můžes pls pak v průběhu týdne napsat, kolik dní vydrží?Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze