Galaxy S III přesáhne v červenci 10 milionů prodaných kusů

9

Dění kolem nové vlajkové lodi Galaxy S III jen tak neutichne. Ještě před jeho samotným prodejem výrobce registroval miliony předobjednávek jak ze strany uživatelů, tak i operátorů. Dobré prodeje Galaxy S III zaznamenal i na českém trhu a během prvních týdnů se stal nedostatkovým zbožím. A to se bavíme o telefonu za více než 15 tisíc.

Samsung Galaxy S III - oficiální fotografie

TIP: Recenze Samsung Galaxy S III – Nekompromisní král

Galaxy S III se prodává velmi dobře a svědčí o tom i nejnovější odhad vývoje prodaných kusů. Již po zhruba dvou měsících prodeje se počet prodaných zařízení bude rovnat hranici 10 milionů kusů. Stejného objemu prodaných zařízení dosáhla druhá generace S II až po více než čtvrt roce. K tomu všemu musíme zohlednit i situaci, že v USA se teprve prodej novinky rozbíhá, a to u tamních pěti operátorů. Počet prodaných zařízení tak může dramaticky vzrůst. Samotní operátoři uvedli, že poptávka ze strany zákazníků je velmi vysoká.

Nepřehlédněte

Navíc vysoká poptávka zahrnuje jak koncové zákazníky, tak i operátory z celého světa. Stovka operátorů tuto novinka zařadila do své nabídky a počet jejich předobjednávek činí 9 milionů. Pro srovnání Galaxy S II dosáhlo v únoru počtu 20 milionů prodaných zařízení. Já osobně tipuji, že tohoto čísla dosáhne novinka již na podzim tohoto roku. Konečná prodejní čísla se mohou přiblížit i objemu 50 milionů prodaných zařízení. Na pultech prodejen je novinka k sehnání za částku zatím převyšující 15 tisíc Kč, což Samsungu při takto velkých prodejích zaručuje velmi slušné příjmy díky vysoké marži. Finanční výsledky Samsungu za druhé čtvrtletí tak budou určitě velmi zajímavé.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Tomas
Po dvou měsících??? Pokud vím, tak to nebyl ještě ani představen a nutno podotknout, že modrá varianta, na kterou hodně lidí čekalo, se se začala prodávat teprve před pár dmi...
Jakub
docela mě zarazila cena na mojemobilka.cz kde je cena pouhých 11 500 kč. to je dost velky rozdíl o proti 15 500kč .. neni riziko nakupu na takove strance za takovou cenu ??
JB
Byla tam chyba uz jsem tam psal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze